Latin Amerika'da Filistin Rüzgarı

Latin Amerika'da Filistin Rüzgarı

Brezilya, Arjantin, Uruguay ve Bolivya’nın ardından bir diğer Latin Amerika ülkesi Ekvator da Filistin’in bağımsızlığını 1967 sınırlarıyla tanıdı. Ekvator Devlet Başkanı Correa, komşu ülkelerinin ardından kendilerinin de Filistin’i tanıdığını duyurdu.

Brezilya, Arjantin, Uruguay ve Bolivya’nın ardından bir diğer Latin Amerika ülkesi Ekvator da Filistin’in bağımsızlığını 1967 sınırlarıyla tanıdı. Ekvator Devlet Başkanı Rafeal Correa, komşu ülkelerinin ardından kendilerinin de Filistin’i tanıdığını duyurdu. Correa, “Filistin’i 1967 sınırlarıyla özgür ve bağımsız bir ülke” kabul eden resmi metni dün imzaladı.

Ekvator Dışişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada da bu kararın “Filistin halkının özgür ve bağımsız bir ülke olmaya yönelik yasal ve geçerli arzularını” savunduğu kaydedildi.

Ekvator’un kararı almasından bir gün önce de Uruguay, Filistin’i tanımaya hazırlandığını duyurmuştu. Resmi olarak Ocak ayı başında Filistin’in bağımsızlığının tanınacağı belirtilmişti.

Bu ay başlarında Brezilya, Venezüella ve Arjantin, 1967 sınırlarıyla Filistin’in bağımsızlığını tanımışlardı. Bu kararı İsrail ve Amerikan yönetimleri ise “ters ve zarar verici” olarak eleştirmişlerdi.

Etiketler :