LEMAN SAM: OSMANLI CEDDİM DEĞİL

LEMAN SAM: OSMANLI CEDDİM DEĞİL

"Osmanlıyı tamamen reddediyorum. Osmanlı benim ceddim değildir." diyen Leman Sam'dan tartışılacak bazı açıklamalar...

Eleştirilerle gündemden düşmeyen Muhteşem Yüzyıl dizisini izlemediğini ifade eden Leman Sam, "Muhteşem Yüzyıl ile hiç ilgim yok. Osmanlıyı tamamen reddediyorum. Osmanlı benim ceddim değildir." dedi.

Sam, tecavüzcülerin hadım edilmesi gerektiğini belirtti ve "Cedleri yapıyordu işte. Bir sürü hadım ağası vardı ya Osmanlı'da. Madem ceddin böyle yapıyordu, neden sen de yapmıyorsun." diye sordu.

'Kadınlar masum değil' diyen Sam, "Ben çocuğuna 'Al bu silahı git ablanı vur' diyen anneleri biliyorum." ifadesine yer verdiği konuşmasında, "Osmanlı cedlerine bakacaklarına öteki cedlerine baksınlar. Orta Asya Türkleri'nin anaerkil yapısını örnek alsınlar. Kadının bu kadar pasifize olmasını iki nedene bağlıyorum. Birisi feodal yapı, diğeri din. Bizim de kahramanlarımız olmalıydı." dedi.

Yurt'tan Demir'e gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Leman Sam, röportajda tartışılacak bazı cümlelere de yer verdi. İşte Sam'ın dikkat çeken söylemlerinden bazıları:

"Osmanlı'yı Tamamen Reddediyorum"

* Kuzey Güney dizisini izliyorum. Kıvanç Tatlıtuğ'u çok başarılı buluyorum... Muhteşem Yüzyıl ile hiç ilgim yok. Ben zaten Osmanlıyı tamamen reddediyorum. Osmanlı benim ceddim değildir.

"Osmanlı'da Bir Sürü Hadım Ağası Vardı"

* Küçücük bir çocuğa tecavüz edip öldüren bir adamın itilaf edilmesinden yanayım. İçeri tıkacaksın, bir süre sonra çıkacak ve başka bir çocuğun kanına girecek. İtilaf değilsede mutlaka hadım edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Cedleri yapıyordu işte. Bir sürü hadım ağası vardı ya Osmanlı'da. Madem ceddin böyle yapıyordu, neden sen de yapmıyorsun.

Kadının Pasifize Olmasının Nedenleri Feodal Yapı ve Din

* Türkiye'de aklınıza gelebilecek her konuda ben kadınların da suçu olduğunu düşünüyorum. Kadınlar masum değil. Güldünya öldü o da mı suçlu, hayır. Resmin geneline baktığınız zaman öldürülen kadınların anneleri de suçlu. Ben çocuğuna "Al bu silahı git ablanı vur diyen" anneleri biliyorum. Osmanlı cedlerine bakacaklarına öteki cedlerine baksınlar. Orta Asya Türkleri'nin anaerkil yapısını örnek alsınlar. Kadının bu kadar pasifize olmasını iki nedene bağlıyorum. Birisi feodal yapı, diğeri din. Bizim de kahramanlarımız olmalıydı.

"Susurluk Devam Ediyor"

 * Yılmaz Erdoğan bir Kürt ailesinin çocuğudur. Amcası Namık Erdoğan Sağlık Bakanlığı'nda müfettişti. Başbakan Tansu Çiller'di. Susurluk zamanıydı. Birçok yolsuzluk olayını yakalamış ve bu dosyalar çantasında ve Başbakan'a bunları anlatma niyetindeydi. Kararlıydı bu konuda. Ben hep uyardım onu. "Evlisin, çocukların var" diyerek. Susurluk Olayı'nın daha içyüzünü bilmiyorduk ama biraz dikkatli olan ve satır aralarını iyi okuyanlar aşağı yukarı neler döndüğünü kestirebiliyordu. Şimdi böyle bir insanın Sağlık Bakanlığı'nda yolsuzluk dosyaları ile Çiller'e gitmesi beni dehşete düşürdü. Yalvardım. "Aileni düşün" dedim o ise "Ben bu memleketin ekmeğini suyunu yedim, bu görevim, yapmak zorundayım" dedi. Dediğini de yaptı. Kaçırdılar Kırıkkale'de öldürdüler. O Susurluk'un ilk şehitlerinden biridir. 1980 temizlenmemiştir. Onun devamı Susurluk'tur. Susurluk kesinlikle temizlenmemiştir. Bugün hâlâ Susurluk'un devamını yaşıyoruz ama kimse bunu konuşmuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.