Türkiye’nin İsrail’den hiçbir farkı yok

Türkiye’nin İsrail’den hiçbir farkı yok

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Üyesi Leyla Halid, Türkiye’nin İsrail’den farksız olduğunu söyledi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Üyesi Leyla Halid, Türkiye’nin İsrail’den farksız olduğunu ifade ederek, Filistin’in yanında olduğunu söyleyen Türkiye’de eğitim gören İsrailli pilotların Filistinli çocukları ve halkı katlettiğini vurguladı.

“Ortadoğu’da Dönüşüm Dinamikleri” konulu panele konuşmacı olarak katılan Halid, “Bölgemiz 100 yıldır çatışmalı bir alandır. Sömürgecilere karşı direnenlerin yürüttüğü mücadeledir” diyerek konuşmasına başladı. Filistin halkının köklerinden sökülerek dünyanın farklı yerlerine göç ettirilmek zorunda kaldığını söyleyen Halid, “Bu dünya bizlere büyük zulümler uyguladı. Bu zulme karşı mücadele ediyoruz. Tarihte silahlı mücadele yürütenlerin devlet kuramadığının bir örneği yok. Siyonistler dışında. Onlar çeteciydi. ABD ve İngiliz emperyalizmi, Filistinliler yerine İsrailleri bugünkü topraklara getirerek yerleştirdi. Dünya ise söylenen bu yalana inandı. Bu topraklar kızılhaçlıları, Avrupalı sömürgecileri, Osmanlıları gördü ama hepsi geçip gittiler. Siyonistler de topraklarımızdan gidecekler” dedi.

TÜRKİYE’DE EĞİTİM GÖREN İSRAİLLİ PİLOTLAR HALKIMIZI KATLEDİYOR

Halid, Türkiye’nin İsrail ile olan askeri ortaklığına da dikkat çekerek, “Türkiye’de eğitim gören İsrailli pilotlar, Filistin’de çocuklarımızı, halkımızı katlediyor. Türkiye Filistin mücadelesinin yanında olduğunu söylüyor. Ancak biz ne söylendiğine değil ne yapıldığına bakıyoruz. Türkiye’deki İslam anlayışı da beyaz sarayda diz çöküp aman dileyen bir İslam’dır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum