Zana: En cesur adımları AK Parti attı

Zana: En cesur adımları AK Parti attı

AP'deki 'Türkiye ve Kürtler' konferansında konuşan Leyla Zana, Kürt meselesi konusunda cumhuriyet tarihinin en cesur adımlarını AK Parti'nin attığını söyledi.

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Kürt meselesinin çözümü için cumhuriyettarihinin en cesur adımlarını AK Parti'nin attığını ifade etti.

UMUT VERİCİ GELİŞMELER

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) aşırı sol grubun ev sahipliğindedüzenlenen '10'uncu Uluslararası AB, Türkiye ve Kürtler' konulukonferansta konuşan Zana, 'Kürt-Türk barışı gündeme geldiğindeTürkiye tam bir korkular cumhuriyetine dönüyor. Bu fotoğrafın bir tarafında çözüm isteyenler, diğer tarafında ise çözümsüzlüğü dayatanlar var. Üç dönemdir tek başına iktidar olan AK Parti, yavaş, aksak ve eksik olsa bile cumhuriyet tarihi boyunca Kürt meselesinin çözümü yolunda en cesur adımları atmakta ve diyalog mekanizmalarını işletmektedir' dedi.

Zana, 'Önceki barış teşebbüslerinden farklı olarak hükümet muhataplık meselesini gerçekçi bir şekilde ele aldı. İmralı ve Kürt özgürlük hareketiyleeş zamanlı diyalog mekanizmasını işletmesi anlamlı ve gelecek adına umut vericidir' ifadesini kullandı.

STATÜKO SARSILDI

Çözüm sürecinin Türkiye'de pek çok ezberi bozduğunu ve statükoyu sarstığını vurgulayan Zana, bugüne dek birbirini anlamayla ve güvenartırıcı adımlarla ilerleyen süreçte artık gerçek müzakerelerin başlaması gerektiğini belirtti. Zana, atılan olumlu adımlara rağmen Kürt meselesinde pek çok hayati konunun çözüm beklediğini dile getirdi.

YAZETE.COM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.