Leyla Zana 20 yıl sonra oy kullandı

Leyla Zana 20 yıl sonra oy kullandı

Kapatılan DEP'in eski milletvekili Leyla Zana, 1991 yılında milletvekili olduğu genel seçimlerin ardından ilk kez oy kullanabildi.

Zana, Kayapınar ilçesi Yaşar Eğitim Kültür Vakfı İlköğretim Okulu'nda, 1124 No'lu sandıkta oyunu kullandı. Zana, 18 yıl aradan sonra oy kullandığını belirterek heyecanlı olduğunu söyledi. BDP'nin Diyarbakır'da desteklediği bağımsız milletvekili adayı Leyla Zana oy kullandığı sandığın başında açıklama yaptı. Zana bu seçimin Kürt halkı için önemli olduğunu 1924 yılında kaçırılan fırsatların 2010 yılında tekrar yakalandığı iddia etti. 2011 yılında bütün halkların kardeşliği için umutlu olduğunu anlatan Zana, "Çok önemli bir süreç. Bu süreçte Kürtlerin de kendini görmesi açısından önemli." dedi.

 

ZANA: TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİ 1991'DEN ÇOK FARKLI

Gazetecilerin '1991 yılında yaşanan kriz tekrar yaşanacak mı?' sorusuna Zana, "Kürtçe diye bir dilin olmadığı resmi politika gereğiyle o zaman, parlamentonun yasakladığı bir dili oradaki bir haykırışla bugün var olduğunu ortaya koyduk. Süreç çok farklı, çok şey değişti, dünya değişti. Bugün Kürtlerin 20'e yakın Kürtçe televizyonu var, hepsi yayın yapıyor. Devletin resmi ideolojisi değişime uğradı. Şu an resmi ideolojinin inkar ettiği bir dille TRT Şeş yayın yapıyor. Sürecin beklentileri farklı. Anayasal bir süreç var." şeklinde cevap verdi Meclis'te Kürtçe konuşacak mısınız sorusuna ise Zana, "Neden hep geçmişe vurgu yapalım. Günümüzde ihtiyaçlar farklı. Geri kalan, görünmeyen kesimlerin diliyim. Beklenti ne çerçevedeyse onlara karşı olan borcumuz gereği cevap vereceğiz." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.