Leyla Zana Diyarbakır'a gitmedi

Leyla Zana Diyarbakır'a gitmedi

BDP'nin Diyarbakır'da düzenlediği yasaklı mitinge Leyla Zana gitmedi..

 

Diyarbakır’da BDP’nin bugün 'Özgürlük İçin Demokratik Direniş' adıyla yapacağı mitinge Diyarbakır Valiliği’nce izin verilmeyince polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Miting alanında toplanmak isteyen partililere polis gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. BDP'liler de polise taş attı. Gerginliğin sürdüğü Diyarbakır'da gaz bombası biten polislere gaz bombası takviyesi yapıldı. Olaylar sürerken silahlı saldırı yapılacağı yönünde talimat alan polise çelik yelek giymeleri için talimat verildi.

TELSİZDEN 'ORANTILI GÜÇ' ANONSU

Polis telsizlerinden miting için Diyarbakır Valiliği'nce verilen yasaklama kararı nedeniyle grupların toplanmaması, toplanan grup varsa dağılmaları konusunda uyarılması ve dağılmamaları halinde ise 'orantılı güç' kullanılarak dağıtılması anonsu yapıldı.

 

POLİS KUŞ UÇURTMUYOR

Miting için dün kent dışından Diyarbakır'a gelenlerin ise, kimlik kontrolü yapıldıktan sonra dönmeleri için ikaz edilmesi gerektiği belirtilerek polisler bu konuda uyarıldı. İstasyon Meydanı'nda seyyar satıcıların miting olacakmış gibi dün geceden açtıkları tezgahlar da polisler tarafından kapatıldı. Yine miting için getirilen sandalyeler de polis tarafından araçlara konularak kaldırıldı.

BDP'Lİ VEKİLLER KAPI KAPI DOLAŞTI

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başta olmak üzere BDP milletvekilleri ve bölge belediye başkanları tam kadro olarak valiliğin yasakladığı 'Öcalan'a özgülük' mitingi öncesi bir hafta önce Diyarbakır'a gidip halkı yasaklı mitinge davet etti.

 

LEYLA ZANA ANKARA'DA KALDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile geçtiğimiz hafta görüşen Diyarbakır bağımsız milletvekili Leyla Zana, Valiliğin yasakladığı ancak BDP'nin ısrarla yapmak istediği mitinge gitmedi.

Diyarbakır'da BDP desteği ile bağımsız milletvekili seçilen Leyla Zana'nın 'Kürt sorunu Başbakan Erdoğan çözer' açıklaması sonrası partisi ile arası açıldı. Başbakan ile geçtiğimiz hafta görüşen Zana, yapılmak istenen mitinge gitmemesi dikkat çekti. Leyla Zana'nın Diyarbakır'a gitmemesi partisi ile miting konusunda fikir ayrılığı yaşadığı ve bu nedenle Ankara'da kalmayı tercih ettiği öğrenildi.

DEMİRTAŞ'IN MESAJ

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter mesajında yasaklama ve alınan önlemlere tepki gösterirken, 'Ya özgürlük, ya özgürlük' anlamına gelen Kürtçe 'An azadi, an azadi' ifadesini kullandı. Demirtaş mesajını, "Meydanları tutarak özgürlük talebini engelleyebileceğine ciddi ciddi inanan devlet zihniyeti (!) bu sabah çok aciz ve çaresiz gördüm sizi. Ne mi istiyoruz? An azadi, an azadi" diye yazdı.

SİİRT'TE BDP'LİLERİN KENTTEN ÇIKIŞINA İZİN VERİLMEDİ

Miting nedeniyle çevre il ve ilçelerde de önlem alındı. Siirt'te dün akşamdan itibaren kent çıkışında önlem alan polis, miting için Diyarbakır'a gitmek isteyenlere izin vermedi. BDP'nin bugün Diyarbakır'da yapmayı planladığı 'Özgürlük İçin Demokratik Direniş' mitingine izin verilmemesini protesto için, Mardin'in Nusaybin ve Derik ile Şırnak'ın İdil, Cizre, Silopi ilçelerinde kepenk kapatma eylemi yapıldı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.