Zana 'Erdoğan' dedi Demirtaş çıldırdı

Zana 'Erdoğan' dedi Demirtaş çıldırdı

Selahattin Demirtaş, Leyla Zana'nın Başbakan Erdoğan için söylediği sözlere çok sert tepki verdi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Leyla Zana'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için sarf ettiği, "Bu işi çözeceğine inanıyorum. Buna dair umudumu da inancımı da asla yitirmedim" ifadelerini değerlendirdi. Demirtaş, "Her kim Başbakandan umutluysa bu saflıktır, Ak Parti gibi düşünmektir" dedi.
 
Hakkari ve Yüksekova ilçesinde incelemelerde bulunan Selahattin Demirtaş, bugün BDP Hakkari milletvekilleri Esat Canan, Adil Kurt ve Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ile birlikte Şemdinli ilçesine geldi. Partisinin Şemdinli ilçe örgütünü ziyaret eden Demirtaş, ardından halka hitap etti.
 
Kürtlerin uzun soluklu bir mücadeleden geçtiğini belirten Demirtaş, "Cumhuriyet tarihinde en sinsi asimilasyon politikalarını yürüten parti Ak Parti olmuştur. Adeta saman altından su yürütmüş, siyasi soykırım, askeri operasyonlarla katliamlar yapmış ve Kürt sorununu yüz yıl geri götürmüştür" ifadelerini kullandı.
 
Cumhuriyet tarihindeki diğer partilerin Ak Parti hükümetinden daha mert olduğunu ifade eden Demirtaş, Ak Parti öncesi partilerin savaşı açık bir şekilde yürüttüğünü söyledi. Demirtaş, "Erdoğan ve hükümeti; Filistin, Suriye ve Arap halklarına gözyaşı dökeceğine kendi ülkesindeki Kürtlere baksın. Erdoğan miting meydanlarında, 'Kürt kardeşlerim' diyor ama Roboski katliamının talimatını veriyor. Aslında Erdoğan 'Kürt kardeşlerim' derken kendi yanındaki Kürtlerden bahsediyor. Ak Parti Kürt sorununun çözümünde samimi değil. Ak Parti'nin samimiyetini göstermesi halinde parti olarak gerekeni yapmaya hazırız" iddialarında bulundu.
 
Uludere olayının gözdağı vermek, sindirmek için yapıldığını öne süren Demirtaş, "Eğer hükümet samimiyse önce Roboski katliamından özür dilemekle başlamalıdır. Sonra İmralı tecridine son verip askeri ve siyasi operasyonlara son vermesi gerekiyor. En son olarak da müzakereye oturmalıdır" şeklinde konuştu.
 
Hükümetin açılım politikaları ile birlikte Hakkari bölgesinde daha fazla karakol kurulduğunu, mayınların döşendiğini ve tel örgülerin çekildiğini öne süren Demirtaş, "Hem bunları yapacaksın hem de kalkıp, 'Ben sorunu çözeceğim' diyeceksin. Her kim Başbakandan umutluysa bu saflıktır, Ak Parti gibi düşünmektir" dedi.
 
Demirtaş, konuşmasının ardından ilçeye bağlı Derecik beldesine geçti.
 
İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.