İşte Uzan'ın yeni hamlesi

İşte Uzan'ın yeni hamlesi

Libananco’nun açtığı 10.1 milyar dolarlık tahkim davasını kaybeden Cem Uzan, dava sonucunu temyize götürdü. Uzan, ‘köpekbalığı’ lakaplı avukatını değiştirerek bir İngiliz avukat tuttu.

Hüseyin Özay

Türkiye’ye aleyhine açtığı tüm tahkim davalarını kaybeden Cem Uzan pes etmedi. Merkezi Güney Kıbrıs’ta bulunan Libananco şirketinin açtığı 10.1 milyar dolarlık tahkim davasını kaybeden Cem Uzan, dava sonucunu temyize götürdü. Cem Uzan’ın, ‘köpekbalığı’ lakaplı avukatını değiştirerek bu kez İngiliz avukat tuttuğu bildirildi. Cem Uzan’ın, Libananco kararını temyize götürdüğünü Enerjive Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız açıkladı. Güney Akım’a inşaat izni verilmesine ilişkin Rusya ile yapılan anlaşma için basın toplantısı düzenleyen Yıldız, Libananco davası ile ilgili birsoru üzerine, Cem Uzan’ın kararı temyize götürdüğünü söyledi.

Temyiz için avukatını değiştirdi

Star’ın edindiği bilgiye göre, Dünya Bankası nezdinde açılan tahkim davalarının sonuçlarının 3 ayiçinde temyize götürme hakkı bulunuyor. Libananco kararıyla ilgili temyiz süreci de 3 Ocak2012 tarihinde doluyordu. Temyiz davası sürenin dolmasına yaklaşık birhafta kala açıldı. Cem Uzan’ın, temyiz davasında ise avukatını değiştirdiği bildirildi. Libananco davasında ‘köpekbalığı’ lakaplı Stuart Neilberger’i tutan Cem Uzan, davanın kaybedilmesinden avukatlara sorumlu tutmuştu. Uzan’ın, bu nedenle avukatlarını değiştirdiği ve bu kez tahkim davaları konusundauzman İngiliz bir hukuk bürosu ile anlaştığı kaydedildi.

Masrafları peşin ödeyecek

Libananco temyiz davası da yine Dünya Bankası’nın ICSID merkezinde görülecek. Merkez, üç kişilik hakem heyeti atayacak. Hakem heyetine iki taraf da iddialarını ve savunmalarını verecek. Ancakbu kez temyiz dilekçesi veren taraf yani Uzan, mahkeme masraflarını peşin ödeyecek. Tahkim heyeti Cem Uzan’ın Libananco davası sonucunda yaklaşık 15 milyon dolarlık mahkeme ve avukatlık masraflarını da ödemesini kararlaştırmıştı. Ancak Uzan’ın söz konusu masrafları ödemediği belirtildi. Temyiz mahkemesi dava sonucunda, mahkeme kararının iptali veya reddi yönünde karar verecek. İptal yönünde karar verirse, yeniden tahkim süreci başlayacak. Temyizlerde bir tazminat ödeme söz konusu olmayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.