Libya Başkanlık Konseyi Başkanı, Cezayir Dışişleri Bakanı ile seçimlere yönelik çabaları görüştü

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı, Cezayir Dışişleri Bakanı ile seçimlere yönelik çabaları görüştü

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi, Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamra’yı kabul etti. Libya Başkanlık Konseyinden...

TRABLUS (AA) - Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi, Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamra’yı kabul etti.

Libya Başkanlık Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, başkent Trablus’taki Başkanlık ofisinde bir araya gelen Menfi ile Lamamra'nın Libya’da istikrarın sağlanması ve seçimlerin düzenlenmesi için yürütülen çabaları ele aldığı belirtildi.

Görüşmede Lamamra’nın Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun’un Menfi’ye mesajını ilettiği kaydedilen açıklamada, "İki kardeş ülke arasındaki iş birliği ve ortak koordinasyon girişimleri ele alındı. İkili ilişkilerin yanı sıra Cezayir'in Libya’nın istikrarı ve mümkün olan en kısa sürede seçimlere gidilmesine yönelik çabaları konuşuldu." ifadelerine yer verildi.

Cezayir Dışişleri Bakanı Lamamra, Arap ülkeleri Dışişleri Bakanları İstişare Toplantısı'na katılmak üzere bu sabah Trablus’a gelmişti. Lamamra’yı Uluslararası Mitiga Havalimanı’nda Libya Dışişleri Bakanı Necla Menguş karşılamıştı.

Libya'da aksayan seçim sürecinin tamamlanmasına yönelik çabalar uzun süredir devam ediyor. Birleşmiş Milletler, ülkedeki krizi sona erdirmek için siyasi tarafları anayasal temeller ve seçim yasaları üzerinde uzlaşmaya çağırıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.