Erdoğan bizim için ikinci Ömer Muhtar

Erdoğan bizim için ikinci Ömer Muhtar

Libya’nın efsane lideri Ömer Muhtar’ın oğlu Muhammed Muhtar, “Başbakan Erdoğan Libyalılar için ikinci Ömer Muhtar sayılıyor. Türkiye Libya ve diğer ülkeler için bir örnektir” dedi.

Libya’yı işgal etmek isteyen Fransız ve İtalyan’lara karşı 20 yıl boyunca kahramanlık destanı yazan ve İtalyanlar tarafından 1931 yılında idam edilen Ömer Muhtar’ın 90 yaşındaki tek oğlu Muhammed Ömer El Muhtar, Türkiye’ye geldi. STAR’a konuşan El Muhtar, “Başbakan Erdoğan, Libyalılar için ikinci Ömer Muhtar sayılır” dedi. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Türkiye’ye davet edilen Muhammed El Ömer Muhtar şöyle konuştu: “Kaddafi, uzun yıllar ülkeyi demir yumrukla yönetti. Sonunda da 17 Şubat hareketleri başladı. Libya halkı, kendilerinin yönetimini ele almakta kararlıydı. Bu sayede de Kaddafi’ye karşı direniş başladı. O yine halkı dinlemedi. Halk ise kendine babam Ömer Muhtar’ı örnek aldı. Çünkü biliyorlardı ki, Ömer Muhtar, hiçbir zaman zalime ve işgalcilere boyun eğmemiştir. Daima Libya halkı ve İslam için çarpışmış, daima ‘özgürlük ve cihad’ demiştir. Böyle olduğu için de, Allah bize yardım etti.”
 
Türkiye bize hep destek oldu
 
“Şimdi Libya özgür bir ülke. Daima tek parça olarak yoluna devam edecek. Bizler Libya’nın asla bölünmesi taraftarı değiliz. Bu nedenle de ülkemizi birlik ve düzen içinde tutmak için elimizden geleni yapacağız; yapmayı sürdüreceğiz. Libya bu günlere kolay gelmedi. Türkiye’nin desteğini unutmak mümkün değil. Başbakan Erdoğan, ilk olarak 2000’li yıllarda Libya’ya geldi ve babamın mezarını ziyaret etti. Babam adına bir anıt yapılmasını istedi. Bu anıtın açılışına da katıldı. Muazzam bir kalabalık ve ilgi vardı kendisine. O da çok güzel bir konuşma yaptı zaten Türkiye bize direnişte hep destek oldu. Diyebilirim ki Başbakan Erdoğan, Libyalılar için ikinci Ömer Muhtar sayılır.”
 
Ülkelere rol model olabilirsiniz
 
Libya’nın yoluna Türkiye’yi örnek alarak devam etmesi gerektiğini ifade eden Muhammed El Ömer Muhtar, “Libya ve diğer Arap Baharı’nı yaşayan ülkeler için Türkiye bir örnektir. Türkiye’nin diğer ülkelere uygun olacak örneklerini alıp kullanmak gerekir. Bu nedenle Türkiye’yi değerli buluyorum” dedi. Suriye’de Beşar Esad’a mesaj veren Muhtar, “Şu an Suriye’nin durumu gerçekten kaygı verici. Esad, halkı için hiçbir yenilik yapmadı”dedi.
 
BAŞBAKAN MUHTAR İÇİN NE DEMİŞTİ?
 
Kuzey Afrika gezisi kapsamında Libya’ya da giden Başbakan Erdoğan 17 Eylül’de Libya’nın Misrata kentinde Ömer Muhtar anıtının açılışında, Muhtar ile ilgili şunları söylemişti: “O Ömer Muhtar ki ona mahkeme önünde Libya’yı işgal edenlere karşı neden durmadan savaştığı sorulduğunda şu cevabı vermişti: ‘Dinim ve vatanım için’. Yine o aziz insan, ‘senin hayatını bağışlarsak hayatının geri kalan yıllarını huzur ve barış içinde geçireceğine söz verebilir misin?’ diye sorulduğunda şöyle cevap vermişti; ‘Vallahi siz benim memleketimden çekip gidinceye kadar seninle ve senin güruhunla savaşmaktan bir an bile vazgeçmeyeceğim. Bu uğurda ölümse akıbet hoş geldi, sefa geldi.Ellerim bağlı olmasaydı bu yaşlı ve bitkin halimle bile çıplak ellerimle seninle boğuşmaktan bir an bile tereddüt etmezdim.’ İşte ‘bu uğurda ölürsem akıbet hoş geldi, sefa geldi.”
 
Kaynak: Erdinç Akkoyunlu / Star

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.