Libya'ya posta servisi durduruldu

Libya'ya posta servisi durduruldu

İtalya'nın, Mısır ve Tunus hükümetlerinin talepleri üzerine Libya'da ayaklanma nedeniyle bu ülkeden kaçan Mısırlıların tahliyesine yardım edecek.

 

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, düzenlediği basın toplantısında, Mısır'daki geçici hükümetten ve Tunus hükümetinden, olabildiğince çok sayıda Mısır vatandaşını Mısır'a ulaştırmaları yönünde kendilerine talep geldiğini söyledi.

Frattini, İtalya'nın Libya-Tunus sınırında BM yetkilileriyle iş birliği içinde Libya'dan kaçan kişilere ilk yardım ve gıda sağlanması ile ülkelerine götürülebilecek Mısırlıların tespit edilmesi amacıyla bir kamp kurmayı planladığını kaydetti.

İtalya Dışişleri Bakanı, Mısır vatandaşlarının, İtalyan ticari ve askeri gemileri veya uçaklarıyla Mısır'ın İskenderiye Limanı'na ya da Kahire Havaalanı'na güvenli bir şekilde taşınacağını bildirdi.

Ras Cdir yakınındaki sınır bölgesinde Libya'dan kaçan 77 bin kişinin bulunduğunun, bunların yaklaşık yüzde 70'inin Mısırlı işçiler olduğunun tahmin edildiğini belirten Frattini, insani yardım taşıyan bir İtalyan gemisinin, güvenlik durumuna bağlı olarak yakında Bingazi'ye gitmek için ülkeden ayrılmasının ümit edildiğini söyledi.

Bu arada ABD Posta Servisi'nin Libya'ya posta hizmetini durdurduğu bildirildi.

Yapılan açıklamada, Libya'ya posta servisinin, Kuzey Afrika ülkesine taşımacılıkta yaşanan yetersizlik nedeniyle durdurulduğu belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :