Lions üyesi Sebük: Atatürk'ü putlaştırdık

Lions üyesi Sebük: Atatürk'ü putlaştırdık

Lions kulübü üyesi Oya Sebük, Atatürk, başörtüsü ve AK Parti üzerine ilginç açıklamalar yaptı

 

Zaman gazetesinden Nuriye Akman, Altı Nokta Körler Vakfı Başkanı ve Lions kulübü üyesi Oya Sebük'e Lions'u sordu.

"ZAMAN GAZETESİNDEN AMA NE KADAR ÇAĞDAŞ.."

50. yılını kutlayan Lions kübünün Okmeydanı şubesinde röportajı gerçekleştiren Akman, Kutlama Komitesi başkanı, aynı zamanda Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk'in kendisini Sebük'le tanıştırdığı ilginç fasla da yer verdi. Akman, Erk'in kendisini Sebük'e "Zaman gazetesinden ama gördüğün gibi kapalı değil, ne kadar çağdaş bir kadın " şeklinde tanıtmasını da röportaj yazısına ekledi.

"HEYKELİNİ DİKE DİKE ATATÜRK'Ü PUTLAŞTIRDIK"

Atatürkçü olmayanların Lions olamayacağının altını çizen Sebük, Lionsların seçkinci tavrının yumuşatılmasından yana olduğunu da ekleyerek"Her yere heykellerini dike dike Atatürk'ü putlaştırdık. Oysa hepimiz Atatürk olmalıydık" dedi.

"BAŞÖRTÜLÜ VEKİLE KARŞI DEĞİLİM, YETER Kİ ŞERİAT GETİRMESİNLER"

Başörtülülerin milletvekilliğine karşı çıkmadığını belirten Sebük "Yeter ki Meclis'e gittiklerinde şeriat yasaları çıkarmasınlar" diyerek hassasiyetini vurguladı.

"AK PARTİ VE LIONS BİRBİRİNE YAKIN"

Dedesi CHP milletvekili olduğundan ailede siyasetin Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden gittiğini söyleyen SebükAK Parti'ye oy vermediği halde kendilerinin Türkiye'ye "muhteşem bir sosyal demokrasi" getirdiğini belirtti. Sebük ayrıca, AK Parti'nin Lions'a kötü davranmadığının altını çizerek, iki kurumun da sosyal demokrasi için çalıştığını sözlerine ekledi.

Yani başörtülülere üniversite özgürlüğü verecek kadar anlayışlı mısınız artık?

Onlar da girsinler tabii üniversiteye. Kısıtlamamak lazım. Biz yedi bin lionsuz. Her ağız, her gönül, her beyin aynı gelişmişlikte değil. Kemal Alemdaroğlu benim en yakın sınıf arkadaşımla evli. Benim oğlum ona faşist Kemal diye isim takmıştı. Bana sorsan çok duygulu, şefkatli bir adamdır. İnsanların sosyal hayattaki davranışlarıyla bireysel davranışları çok farklı. O günlerde darbe hazırlığı yapılıyormuş Ak Parti’yi indirmek için.

Siz de değirmene su taşımış oldunuz mu o ilanlarla, ödüllerle?

Biz bunu yaparken sizin dediğiniz kadar ileriyi düşünmemişizdir. Darbeyi yapanı destekleyelim, biz de darbenin parçası olalım diye düşünecek kadar politik bir davranış olarak nitelendiremem bunları. Özgürlük ve laiklik kavramınınbozulacağından korkmuşuzdur. Ak Parti gelecek, İran gibi olacağız. Kafamızı kapattıracak. Müthiş bir korkuydu o sıralar. Şimdi artık böyle bir korku ben hissetmiyorum.

BAŞÖRTÜLÜ MİLLEETVEKİLİ OLUR YETER Kİ LAİKLİĞİ YOK ETMESİNLER

Başörtülülerin milletvekilliğine nasıl bakarsınız?

Kendini öyle rahat hissediyorsa milletvekili de olabilir. Ama çocukluktan itibaren kapanmaya kesin karşıyım. Bırakın çocukları yukarıya doğru kendi kendilerine gelsinler. Eğer o örtüyü kendileri seçecekse başlarına, o zaman koysunlar, milletvekili de olsunlar. Bana ne. Yeter ki laiklikten sapacak kanunları getirmekte etkin rol oynamasınlar. Siz çocukluktan itibaren buna meyil açarsanız farklı bir yapıya gideriz. Siz de böyle gezemezsiniz. Şeriatla yönetilen bir ülkede yaşamak istemem.

ATATÜRK OLMASAYDI SEN BAŞI AÇIK GEZEMEZDİN

Atatürkçülük toplumsal uzlaşmaya yeter mi 2013 Türkiyesinde?

Hayır yetmez. Ama Atatürk’ün getirmiş olduğu laik ve demokratik ilkeler yeter. Ben sosyal demokrasi istiyorum. Atatürk olmasaydı sen böyle başın açık gezemezdin. Ama tabii simgeleştirmemek lazım. Puta tapmak gibi bir şey. Söylüyorum bunu hep. Yapmayın diyorum. Adamı biz bu hale getirdik, her yere heykel dike dike. Biz kendimiz Atatürk olmalıyız. İçselleştirmek lazım, putlaştırmak değil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum