Lise müdürlerinin isyanı

Lise müdürlerinin isyanı

Türk Eğitim-Sen Açık lise komedisine isyan etti.

Milli Eğitimde en büyük sorumluluk onların omuzlarındadır. Hiçbir ödenek olmadan okulu idare eder, harcamalar için  gerekli bütçeyi bulabilmek amacıyla, bir reklamcı kadar yaratıcı, bütçeyi doğru kullanabilmek için ekonomist kadar kemer sıkan, hesap vermek zorunda olduğu için muhasebeci kadar ayrıntılı hesap tutmak zorundadırlar. Bütün bu işlerin yanında bir de okulu idare eder, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin gün aşırı toplantılarına koşturur dururlar. Okul müdürlerinin işi ezelden beri zordur. Ama alınan son kararlarla özellikle Lise Müdürlüğü  çileye dönüşecek.

 

                                                AÇIK LİSE KOMEDİSİ

 

       Şubat ayına kadar, Açık Liselerin iş ve işlemlerini İlçe Halk Eğitim Müdürlükleri yürütürken, Şubat döneminden itibaren İlçede bulunan Liselere, siz bu işlerin altında da kalkarsınız diyerek, Açık Liseleri de  yüklediler..

 

      Örneğin; yalnızca İstanbul’un Bağcılar ilçesinde açık lise okuyan iş ve işlemleri devam eden öğrenci sayısı yaklaşık 13 bin. Bu öğrencilerin yaşları 16 dan başlar, sonu açıktır.Yılda 3 defa kayıt yenileme ve yeni kayıt işlemleri yapılır.Yani mevcut öğrencinin işleri yapılırken bunlara yeni öğrenciler eklenir.Bunların ayrı kayıt defterleri;Tasdikname işleri ; gelen-giden evrakları ve yazışmaları ; öğrenci belgesi ve işleri ; kendine ait mührü ; öğrenci dosyaları ; arşiv vs. vs. daha sayamadığımız bir çok iş ve işlemleri vardır. Okulların  iş yükü herkesçe malum, okul  idarecilerinin  üstüne bu işleride yüklemek doğru olmamıştır.

 

        Açık Öğretim Lisesi Statüsündeki bu değişikliğin en önemli dezavantajı, Örgün öğretimde başarılı olamamış veya herhangi bir sebepten dolayı okulla ilişiği kesilmiş öğrencinin, tekrar aynı  okulun  bahçesinde, hatta; okul içinde diğer öğrencilerle iç içe olmasıdır. Liselerde çalışan tüm eğitimciler bu durumun güvenlik açısından ciddi bir zaaf olduğunu bilir. Ve bunun önlemini hiçbir idareci alamaz.

 

        Sonuç olarak, hem Liselerin yöneticilerine aşırı ve altından kalkılamaz yeni yükler,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     getirecek olan hem de, Liselerdeki güvenliği zaafa uğratma ihtimali çok yüksek olan bu yeni uygulamadan derhal vazgeçilmeli ve açık liselerin eski statüsüyle devam etmesi sağlanmalıdır.

 

                                                                                                   Enver DEMİR

                                                                                    Türk Eğitim-Sen İst.5 Nolu Şb.Bşk 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :