Lise Öğrencilerine Destek! 60 Euro Verilecek

Lise Öğrencilerine Destek! 60 Euro Verilecek

Aile Bakanlığı, yoksul aile çocuklarına okula devamı teşvik için 2003'te başlattığı programı geniştletti.

9, 10 ve 11. sınıfta okuyan öğrencilere Aralık ayı için 60 Euro daha verilecek.

'Şartlı Nakit Transferi Yardım Prpgramı'nın kapsamı genişletildi.

Bu kapsamda bakanlık tarafından Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) alan liseliler  2014-2015 ve 2015-2016 eğitim dönemlerinin aralık aylarında kişi başı senede bir kere olmak üzere 60 Euro eğitim teşviği verecek.

Lise Teşvik Ödemesi alan hak sahiplerinin cep telefonlarına Lise Teşvik Ödemesi ile ilgili bilgilendirici kısa mesaj (SMS) gönderilecek.
ŞEY ÖDEMESİ KİMLERE YAPILACAK

Lise Teşvik Ödemesi yalnızca, ŞEY kapsamında mevcutta hak sahibi olan ve yapılan merkezi sorgulamalar neticesinde şartları sağladığı tespit edilen ailelerin 9, 10 ve 11’inci sınıflarda okuyan ve 2014 Ekim ya da Kasım aylarının herhangi birisinde yüzde 80 ve üzeri devam şartını sağlamış çocuklarına yapılacaktır. Lise Teşvik Ödemesi hesaplama işlemleri 02.12.2014 tarihinde başlatılmış olup, yalnızca bu tarihe kadar şartları sağlayan kişilere Teşvik Ödemesi gönderilecektir.

Lise Teşvik Ödemesi, şartları sağlayan her bir öğrenci başına 60 Avro karşılığı Türk Lirası şeklinde ödenecektir. Lise Teşvik Ödemesi 2014 Aralık ayında ve 2015 Aralık ayında sadece bir kereye mahsus yapılacak ödemelerdir. 2015 ödemeleri ayrıca hesaplanacak olup, ilk yıl ödeme almış olmak ikinci yılı da garantilememektedir. Lise Teşvik Ödemesi, ŞEY kapsamında daha önce açılmış olan ŞEY hak sahiplerinin PTT hesaplarına gönderilecektir. Lise Teşvik Ödemesi alan hak sahiplerinin cep telefonlarına Lise Teşvik Ödemesi ile ilgili bilgilendirici kısa mesaj (SMS) gönderilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.