Londra'da havalimanında kimyasal alarm

Londra'da havalimanında kimyasal alarm

Londra’nın kent merkezine en yakın havalimanı “kimyasal” alarm nedeniyle tahliye edildi.

Kentin doğusunda bulunan City Airport’un, gerçek niteliği ve kaynağı henüz açıklanmayan bir “kimyasal vaka” nedeniyle boşaltıldığı bildirildi.

YAKLAŞIK 500 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Londra İtfaiyesinden yapılan açıklamada, bazı yolcuların rahatsızlanması sonrasındahavalimanındaki yaklaşık 500 kişinin tahliye edildiği kaydedildi. İtfaiye, olayın kimyasal nitelikte olduğunu ve ekiplerin buna uygun teçhizatla olaya müdahale ettiğini belirtti.

2 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Kentin acil sağlık servisi de olaydan etkilenen ve nefes almakta güçlük çeken 26 kişiye olay yerinde müdahale edildiğini, 2 kişinin ise hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Londra'da havalimanında kimyasal alarm

YOLCULAR ÖKSÜRMEYE BAŞLADI

Havalimanı yönetimi de tesisin yerel saatle 16.00'da bir yangın alarmının çalıştırılması sonrasında tahliye edildiğini bildirdi. İngiliz basınında yer alan görgü tanığı ifadelerinde havalimanındaki yolcuların kontrol edilmez şekilde öksürmeye başladığını belirtiliyor. ,

DÜN DE METRO HATTI KAPATILMIŞTI

Londra’da dün de metro hatlarından birinde şüpheli cisim bulunmuş bu yüzden dolayı North Greenwich istasyonu tahliye edilip 6 saat kapalı kalmıştı. 
Bugün ise bu olayla ilgili olarak Londra'nın kuzeyinde 19 yaşındaki bir kişi şok tabancasıyla vurularak gözaltına alınmıştı. Polis, zanlının terörle mücadele kanunu kapsamında gözaltına alındığını açıkladı.

Cismin niteliği hakkında resmi bir açıklama yapılmazken, polisin olayın ardından kentin metro hatlarındaki güvenlik önlemlerini artırdığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.