LPG İndirimi Kış Sonunda

LPG İndirimi Kış Sonunda

LPG'ye gelen tarihi zammın ardında tepkiler sürerken enerji bürokratları şu an mümkün olmadığını ama kış bitiminde LPG'de indirim olacağını söyledi.

Önceki gece yarısı gelen 30 kuruşluk zamla 'ucuz yakıt' özelliğini büyük ölçüde kaybeden Lpg'de kış bitmeden indirim yapılmayacağı öğrenildi. Enerji bürokratlarına göre indirim en erken şubatta.

DOĞALGAZDA ZARARI Botaş ÜSTLENDİ

Fiyatı bir gecede 30 kuruş birden artan Lpg'de kış bitmeden indirim görünmüyor. Enerji bürokratları ile sektör temsilcileri Lpg fiyatlarının önümüzdeki yılın şubat ayından önce eski seviyelerine gelmesinin mümkün görünmediğini söylediler. Bürokratlar, doğalgazda da benzer artış baskısı oluştuğunu, ancak Botaş'ın zararı üstlenmesi nedeniyle zammın piyasaya yansıtılmadığını bildirdiler.

"ŞUBATI BEKLEYİN"

LPG'de yaşanan sürpriz zamma ilişkin teknik değerlendirme yapan Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bürokratları ile sektör temsilcileri, indirim için "Şubat 2014"te birleşti. Bugün gazetesine konuşan kaynaklar, Lpg'nin Türkiye'den farklı olarak dünya genelinde ısınmada daha fazla kullanılmaya başladığını, bunun yanı sıraLpg'nin kullanım alanının giderek genişlediğini belirtti. Rusya, Ukrayna ve Nor-veç gibi ülkelerde kış şartlarından dolayı hem tüketimin arttığını hem de üretimin düştüğünü belirten kaynak-lar, şubat sonrasında durumun yeniden normale dönebileceğini ifade etti.

HABERLER.COM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.