Lübnan Baddawi Kampı’ndaki Suriyeli mültecilere yardım

Lübnan Baddawi Kampı’ndaki Suriyeli mültecilere yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı Ekibi, Lübnan’ın Trablus kentindeki kamplarda kalan Suriyeli mültecilere gıda pakedi, battaniye ve sünger yatak dağıtımında bulundu.

İHH, Lübnan Gavs İnsani Yardım Derneği ile birlikte Beyrut’a 100 kilometre mesafede, Trablus kenti içinde bulunan Baddawi Kampı’ndaki mülteci ailelere içinde temel yaşam malzemeleri bulunan gıda kumanyası, 2’şer adet battaniye ve 2’şer adet sünger yataktan oluşan yardım malzemelerinin dağıtımını gerçekleştirdi.
 
9 mülteci kampında yardım faaliyeti sürüyor.
 
Kamptaki yaşam şartları ve mültecilerin ihtiyaçları hakkında bilgi veren İHH Ortadoğu Birimi Koordinatör Yardımcısı Hamza Dinçer Lübnan’da 9 farklı mülteci kampında çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Dinçer şunları söyledi:
 
“Suriye’deki krizin başından beri, yaklaşık 2 yıldır hem Suriye içinde hem Türkiye’de hem de Lübnan’da Suriyeli mültecilere yönelik kapsamlı yardımlar yapıyoruz. İHH olarak Lübnan içindeki kampların birçoğunda; gıda, ilaç, barınma gibi temel yardım dağıtımlarının yanı sıra; meslek edindirme kursları, yetim destekleme merkezi projeleri, çocuklara yönelik dini ve sosyal eğitim projeleri, psikolojik destek projeleri, hastane yapımı ve sağlık merkezlerinin desteklenmesi ve kampların altyapısının iyileştirilmesi gibi projeler ile kalıcı sosyal, eğitim ve kültürel yardım faaliyetlerini sürdürüyoruz. Bu faaliyetlerimiz Lübnan’daki 4 farklı bölgedeki toplam 9 kampta devam ediyor. Ama Suriye’den gelen mültecilerin sayısı arttıkça sağlık ve gıda alanında yardımların artırılması ve kalıcı yardımlar kapsamındaki sosyal projelerin artırılması gerekiyor.”
 
“Kamplardaki şartların iyileştirilmesi gerekiyor”
 
Dinçer, Lübnan’daki Suriyeli mültecilerin ilk etapta yaşadıkları sorunun asıl sebebinin aniden ülkelerini terk etmek zorunda kalmaları dolayısıyla yanlarına hiçbir şeylerini alamamaları olduğunu ifade ederek “Savaş şartları mültecileri gittikleri ülkede yapayalnız ve mağdur bırakıyor. Bu durumda her türlü yardıma ihtiyaç duyuyorlar. Geldikleri ülkedeki şartlar da olumsuz olunca mağduriyetleri daha da artıyor. En yakınlarını, evlerini, mallarını geride bırakan mülteciler maddi ve manevi olarak çökmüş bir şekilde Lübnan’a sığınıyorlar. Lübnan’daki kamplardaki zor şartlar yeni mültecilerin gelmesiyle daha da zorlaşıyor.
 
Lübnan’daki mülteci kamplarının şartlarının iyileştirilmesi, daha çok sağlık ve altyapı desteğinin verilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra yardımların uluslar arası standartlarda artması ve özellikle Türkiye içindeki kamplar gibi mültecilerin yaşayabileceği yeni kamp alanlarının oluşturulması gerekiyor” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.