Şeyh'ten Defterini Dürün Emri

Şeyh'ten Defterini Dürün Emri

Lübnan'ın Sayda kentindeki Bilal Bin Rabah Camisi'nin İmamı ve din adamı Şeyh Ahmed el-Esir el-Hüseyni, Suriyeli muhaliflere seslenerek, 'Katil Suriye yönetiminin defteri dürülene kadar mücadeleye devam edin' çağrısında bulundu.

İsmi, geçen Kasım ayında Lübnan Hizbullahı ve taraftarları arasında Lübnan'da yaşanan çatışma sonrası 3'ü Hizbullah mensubu olmak üzere 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaydan sonra duyulmaya başlanan Şeyh Esir, Suriyeli muhaliflerin direnişine destek verdiğini ifade etti.

Şeyh Esir, gelecek Cuma günü Suriye devrimi çerçevesinde ülkede yeni halk faaliyetlerinin olacağını söyleyerek, konu hakkında detaylı bilgi vermekten kaçındı.

Askeri birlik kurma girişimleri

'Sayda Direniş Tugayları' birliğinin kurulması için Lübnanlı yetkililerle görüşmeler yaptığını aktaran Şeyh Esir, birliğin, muhtemel bir siyonist saldırı karşısında faaliyete geçmesinin öngörüldüğünü kaydetti.

Şeyh Esir, herhangi bir askeri örgütün bünyesinde yer almadığını belirterek, hakkında çıkan söylentileri yalanladı.

Lübnan'da gelecek Haziran ayında yapılacak seçimlere katılacağı konusundaki soruları ise 'şu anda böyle bir düşüncesi olmadığı' şeklinde cevaplayan Şeyh Esir, özel bir televizyon kanalı açmak için çalıştıklarını vurguladı.

-Hizbullah-

Lübnan Hizbullah'ının Suriye meselesi karşısında takındığı tavrı değerlendiren Şeyh Esir, 'Bu Suriye halkına yönelik işlenen bir suçtur' diye konuştu. Hizbullah karşıtı söylemleriyle tanınan Ahmed Esir Hüseyni, tepkisinin Hizbullah'ın haksız eylemlerinden kaynaklandığını söyledi.

Şeyh Huseyni, Hizbullah yetkilileriyle herhangi bir görüşme yapmadığını dile getirdi.

Türkiye

Türkiye'nin Ortadoğu'daki kilit rolüne işaret eden Şeyh Ahmed Hüseyni sözlerini şöyle tamamladı:

'Türkiye, uyguladığı müspet politikasını Ortadoğu'da yayarak, daha etkin hale gelmelidir. Ayrıca Suriye meselesine sağladığı desteği daha kapsamlı hale getirmelidir.'

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.