Luce Gerets'i Yendi

Luce Gerets'i Yendi

UEFA Kupası Çeyrek Final ilk maçları tamamlandı. 10 gol kaydedilen gecede tanıdık isimler sahadaydı.

UEFA Kupası Çeyrek Final ilk maçları oynanadı. Shakthar Marsilya'yı, PSG, D. Kyiv'i, Hamburg Man. City'i ve W. Bremen de Udinese'yi konuk etti.

Shakhtar - Marsilya: 2-0
PSG - Dynamo Kyiv: 0-0
Hamburg - Manchester City: 3-1
Werder Bremen - Udinese: 3-1

Yakından tanıdığımız iki teknik direktörü bir araya getiren maçta, Lucescu, Gerets’e şans tanımadı. Hem G.Saray hem de Beşiktaş'a şampiyonluk tattırmış olan Lucescu'nun Shaktar Donetsk’i sahasındaki maçta, G.Saray'a 2005’de şampiyonluk yaşatmış olan Eric Geretis'li Marsilya'yı konuk etti. Lucascu’nun ekibi bu karşılaşmada Gerets’in ekibini 2-0 ile geçti.

Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmanın gollerini 39. dakikada Çek futbolcu Tomas Hubschman ve 65. dakikada Brezilyalı Jadson kaydetti. Bu sonuçla Shaktar 16 Nisan'da Veledrome Stadı'nda oynanacak rövanş için avantajlı bir skor elde etmeyi başardı.

Gecenin tek golsüz maçında PSG Dynamo ile berabere kalırken bu maçta Fenerbahçe’den kiralanan Paris ekibinin gol ayağı Kezman 61’inci dakikada maça girdi ancak aradığı golü bulamadı.

Alman Bremen’in İtalyan Udinese’yi 3-1 devirdiği maçta Werder Bremen’in gollerini 34 ve 67’inci dakikalarda Diedo ve 69’da Almeida kaydetti. Mesut Özil Bremen’in elde ettiği zaferde ilk 11’de sahadaydı. Udinese’nin tek sayısı Quagliarella’dan geldi.

Bir diğer Alman ekibi Hamburg’un da zaferle kapattığı gecede 3-1’lik mağlubiyetle yıkılan Manchester City oldu. Hamburg’un golleri Mathijsen 9, Trochowski 63(penaltı) ve Guerrero 79 ile geldi. Manchester City tek golünü ilk dakikada Ireland ile kaydetti.

-YOLUN SONU İSTANBUL -

UEFA Kupası'nda çeyrek final rövanş maçları 16 Nisan'da oynanacak. UEFA Kupası'nda yarı final maçları ise 30 Nisan - 7 Mayıs tarihlerinde. Bu sene final için İstanbul'a gelecek olan UEFA Kupası'nda kupaya uzanacak ekip maça Şükrü Saracoğlu'nda çıkacak.

Etiketler :