DAĞLAR  MEKTUP YAZAR MI?

DAĞLAR MEKTUP YAZAR MI?

Sitemiz YAZARLARINDAN Lütfi Ayhan'dan buyuk basari

 

Yazarsa ne yazar, kime yazar, niçin yazar?  Mesela şöyle bir başlayan bir mektup yazar mı?‘’ Selam sana ve senin gibi sevgiyi kuşananlara. Sana ve tüm konyalılara ıstıraplar diliyorum. Çünkü ıstırap taşı mermere, koruğu helvaya, taneyi ekmeğe dönüştüren kemal iksiridir.

Hüzünlüyüm ve küskünüm evlat. Çocukları tarafından terk edilmiş yaşlı ve gamlı bir atanın üzüntüsünü taşıyorum sinemde..."

        Tarihçi, eğitimci ve sitemizin köşe yazarlarından Lütfi Ayhan, 2.kitabında 6 ilginç hikayeye imza attı.81 il arasında yapılan bir yarışmanın hikayesini yazan yazar, bu hikayelerinden birinde (Evrende Dünya Dünyada Konya) İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere 81 ilin tamamının katıldığı yarışmada Konya'yı birinci getiriyor. 

 

           Kitabın en ilginç hikayesi ise "LORASTAN GELEN MEKTUP" adını taşıyor. Yazar bu hikayede Konyanın en yüksek dağı olan Loras Dağının bir öğretmene yazdığı mektubu ve bu esrarlı olaydan sonra gelişen esrarlı bir öyküyü işliyor.

        Kitabı ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Yazar Lütfi Ayhan;" nasıl ki Aslanlar, tilkiler, kurtlar insanların düşünce dünyasında kendi tarihlerini yazana kadar Şeyh Sadi’nin, Beydeba’nın ve Lafonten’in yazdıklarına göre rol almaya devam edeceklerse; Türkiye ve Dünya'da da benim yazdığım hikayedeki hüküm ve sonuç, daha iyisi ve daha yenisi yazılana kadar devam edecektir. Bir  dağ bir öğretmene mektup yazacak,  Konya şehri birincilik tahtında oturmaya devam edecektir dedi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.