Lütfi Elvan'dan internet televizyonu müjdesi

Lütfi Elvan'dan internet televizyonu müjdesi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 4G teknolojisiyle baz istasyonları üzerinden televizyon yayını yapılacağını açıkladı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 4G teknolojisinin tanıtım toplantısında internet yayıncılığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Elvan, 4G sisteminin devreye girmesi sonrası baz istasyonları üzerinden televizyon yayıncılığı yapılacağını söyledi. 

İnternet hızının 4G ile 10 kat daha hızlı olacağını da söyleyen Elvan, internet televizyonculuğunun yaygınlaştırılması için hosting ücretlerinin düşürülebileceğini söyledi.

4G teknolojisiyle birlikte IP tabanlı bir sistemin de başlayacağını söyleyen Elvan, "Artık baz istasyonları aracılığıyla televizyon izleyeceğiz" dedi.

4g-donemi-basliyor-yeni-operator-geliyor.20150304155247.jpg 
Elvan şöyle konuştu:

"Bugüne kadar yaklaşımımız vatandaşlarımıza yansıyan fiyatlar konusunda hassasiyet göstermek oldu. Son 2-3 yıldaki trende bakacak olursanız fiyatlar aşağı iniyor. 4G'nin ekstra bir mailyeti olacak. Ancak mümkün olduğu ölçüde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek kalitede hizmet sağlarken, olabildiğinde ucuz fiyatlar hedefliyoruz.

Artık 4G ile birlikte IP tabanlı bir sisteme geçiyoruz. İnternet protokolü vasıtasıyla bu sistemler büyüyecek. Bizler baz istasyonlarını kullanacak televizyon izleyecek konuma geleceğiz. Biz fiyatlar konusunda gerekli desteği vereceğiz.

TAM REKABET

Bizim hedefimiz güçlü bir rekabet ortamı yaratmak. Numara taşınabilirliğinde 77 milyon kişi bu hizmeti kullandı. 3-4 yıl öncesine dönün herkesin 3-4 telefonu vardı. Hatta ikili ve 3'lü SIM kartlı telefonlar geliştirilmişti. Bugün bunları konuşuyor muyuz? Hayır. Dünyada bu alanda en rekabetçi ülkeler den biriyiz. Biz Avrupa'dan da çok iyiyiz. Tam rekabet ortamında çalışmalar yürütülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.