Bıyık Hocanın Yazısı Takdir Topladı

Bıyık Hocanın Yazısı Takdir Topladı

Vahdet Yazarı Şehsuvaroğlu, yazarımızdan övgüyle söz etti.

Vahdet Gazetesi Lütfü ŞEHSUVAROĞLU bugünkü (15 Eylül 2015) köşe yazısında, habername.com köşe yazarı Adnan Zeki BIYIK'ın vinç kazasıyla ilgili görüşlerine yer verdi. Son zamanlarda din adamlarından duyduğum en güzel söz olarak nitelediği görüşlere yer veren Şehsuvaroğlu yazısında şunları söyledi: 

JAPON MÜHENDİSİN TIRNAĞI OLAMAMAK

Son zamanlarda din adamlarından duyduğum en güzel sözü Kırklareli Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık’tan duydum.

Vahdet’te yayınlandı sözleri…

Suudi rantiyecilere “Japon mühendisin tırnağı dahi olamazsınız” dedi.

Biliyorsunuz Boğaz’daki köprü inşaatında hatasını affetmeyip intihar etmişti Japon mühendis.

Kimse de ölmemiş, kimsenin de burnu kanamamıştı. Ben o vakitler konuyu köşemde irdelemiştim. Yüksek ahlâkına, görev bilincine değinmiştim.

Elbette intihar çözüm değildir, ama hiç olmazsa nedamet getirmek, istifa etmek, günahının bağışlanmasını dilemek yani tövbe etmek ve bir daha işlememeye azmetmek çözüm olabilir mesela…

Ama bizimkilerin bunların kıyısına bile yaklaşmadıklarını görürsünüz.

Biriktirmek, kazanmak, daha çok kazanmak ve insanların ve çevrenin ölümü pahasına hırsına gem vuramamak sapkınlığı karşısında yapabildiği; bu sapkınlıkların hepsinin dinde yeri olabileceğine dair iyimserliğe kapılmaktan başka bir şey değildir, bizimkilerin…

Ne demiş bakın Bıyık Hoca:

“Madem Kâbe ve çevresini genişletecektin neden Harem’in başta Zemzem Tower denilen ucube ve riya gökdeleni olmak üzere iğrenç taş binalarla nefes alamaz hale getirdiniz? Neden her tarafı kapitalizmin bir numaralı sembolü olan Hilton vb. garabet abidesi yığıntılarınızla Kâbe’yi ve Ravza-yi Mutahhara’yı itibarsızlaştırmaya çalışıyorsunuz?

Yoksa kendiniz gibi para babası zorbalara Kâbe manzaralı ya da yeşil kubbe manzaralı otel imkânı sunmak için mi?

Osmanlı’ya ait eserleri hurafe, bid’at ve bir takım Vehhabi taassubuyla yok eden Suud baronları, aynı yerlere kapitalist küffarın simgesi olan Hilton, Sheraton gibi binaları dikmeyi hurafe olarak görmediler.

Normaldir, çünkü bunların efendileri kasalarındaki dolarların da sahibi olan Amerikalılar. Bindiğiniz arabaların alayı Japon, Çin, Kore malı; kalkmışsınız yalandan ‘Hıristiyanlar, Yahudiler, putperestler giremez’ diye propaganda yapıyorsunuz. Utanın be utanın!

Öldürdüğünüz hacılarımızın ailelerine tazminat vereceksiniz, bedel ödeyeceksiniz. Sorumlular derhal istifa edecek.

Harakiri yapan mühendisin erdemini gösterecek o şuur da sizde yok, bunu biliyoruz. Bari derhal istifa edin ve kapitalizme feda ettiğiniz hacıların ülkelerinden özür dileyin de o Japon mühendisin tırnağı kadar olabilmek için çaba göstermiş olun. Azıcık vicdanınız ve de İslâm ahlâkınız varsa bunu yapın!”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum