M.Ali Birand Liderini Seçti

M.Ali Birand Liderini Seçti

Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Birand, hangi lidere destek vereceğini açıkladı.

BİRAND: OYUM KILIÇDAROĞLU’NA
Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Birand, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açık destek verdi.

Cem TV’de yayınlanan “Aynanın Arkası ve Komplo Teorileri” programında Erol Mütercimler’in sorularını yanıtlayan Mehmet Ali Birand daha önceki seçimlerde AK Parti’ye oy verdiğini 2011 seçimlerinde ise oyunun CHP’ye olacağını söyledi,

Başbakan’ın “Candaş medya” suçlamasına da yanıt veren Birand, Erdoğan’ın asıl hedefinin Doğan Grubu olduğunu savundu ve “Muhalefet alkış değil; muhalefet demektir” dedi.

İşte Mehmet Ali Birand’ın gündem yaratacak açıklamaları:

BAŞBAKAN’IN HEDEFİ DOĞAN GRUBU

“Aslında Başbakan’ın söylediği Doğan Grubu’na yönelik sözler. Bunu hiç birbirimizden saklamayalım. Ben Kanal D’nin, CNN TÜRK’ün başında olan bir insanım. Ben kalkıp da, “Efendim, Kılıçdaroğlu’na gaz verelim de çıksın” diye hiçbir zaman konuşmadık. Böyle bir şey düşünemedik bile.”

MEDYA DAİMA MUHALEFET ÜZERİNE KURULUR

“Medya muhalefet demektir, medya alkış demek değildir. Dünyanın her yerinde medya daima muhalefet üzerine kuruludur. Bundan dolayı da CHP, daima medyanın odağında olan bir partidir. Bu partide de böylesine önemli, dramatik gelişme olduğunda müsaade edin üstüne gidelim.”

BEN AK PARTİ’YE OY VERDİM, ŞİMDİ…

AK Parti’ye ben oy verdim kardeşim… Çünkü AK Parti geldiği dönemde, özellikle ikinci döneminde yaptığı o kadar önemli devrimler vardı ki… Benim açımdan o kadar önemli şeyler vardı ki… “Evet, ben bu insanlara oy vermeliyim” dedim. Ben CHP’den başka bir partiye oy vermemiş bir insandım; onlara verdim. Şimdi Kılıçdaroğlu’na oy vereceğim. Çünkü Türkiye’de ikinci seçimi kazandıktan sonra insanların başı dönüyor. Hele üçüncü seçimi kazandıktan sonra daha da beter döner”

2011’E DEK KILIÇDAROĞLU İLE BİRLİKTEYİM

“Benim için Kılıçdaroğlu şu anda CHP Genel Başkanıdır; lideri değildir; solun lideri değildir. Ben önümüzdeki seçimlere kadar Kılıçdaroğlu’nu izleyeceğim. O zamana kadar ki politikalarına bakacağım. Orada aldığı oya bakacağım. 2011 genel seçiminden sonra kararımı vereceğim; lider mi olcak, genel başkan mı olacak? Oraya gidene kadar ben onunla beraberim.”

Etiketler :