M. Es’ad Coşan Hocaefendi dualarla yâd edildi

M. Es’ad Coşan Hocaefendi dualarla yâd edildi

İskenderpaşa Cemaati’nin yetiştirdiği önemli alimlerden merhum Mahmut Esat Coşan Hocaefendi, doğumunun Hicri 79. yıldönümünde dualarla yâd edildi.

Fatih’teki İskenderpaşa Camii’nde düzenlenen özel programa, merhum Esat Coşan Hocaefendi’nin bağlıları ve sevenleri katıldı. Akşam namazını müteakip gerçekleştirilen programda, Mahmud Es’ad Coşan Araştırma ve Eğitim Vakfı Merkezi Başkanı Dr. Necdet Yılmaz, “Muttakilerin İmamı: Mahmud Es’ad Coşan” konulu bir konuşma yaptı. Merhum Mahmut Esat Coşan Hocaefendi’nin hayatı, şahsiyeti ve insan tasavvurunu anlatan Yılmaz, “Hocaefendi Peygamberimizi örnek alan ve yetiştirdiğini insanlara da Peygamberimizi örnek insan olarak sunan bir şahsiyetti” diye konuştu. Yılmaz, “Merhum Hocamız hayatı boyunca; sevgi ve merhamet dolu bir yürek, İlayı Kelimetullah uğrunda gayret eden bir insan modeli ortaya koydu ve bu şuurda insanlar yetiştirmeye gayret gösterdi. 

“20. YÜZYIL’IN ÖNEMLİ ALİMLERİNDENDİ”

Dr. Necdet Yılmaz, Mahmut Esat Coşan Hocaefendi’nin 20. Yüzyıl’ın önemli âlimlerinden olduğunu dile getirerek, “Hocaefendinin kişiliğini tamamlayıcı faktörler vardı. Hocamız; insanların aşk, arzu ve ideal sahibi olmalarını isterdi ve onları bu yönde teşvik ederdi. Cesaret, ilim, faaliyet, farkındalık ve basiret konularına özel önem verirdi. Bu özelliklerini de ailesinden, büyüklerinden ve akademik olarak da Necati Lügal Hoca’sından aldığı söylenebilir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.