Maaş Vetosuna AK Parti'den Açıklama

Maaş Vetosuna AK Parti'den Açıklama

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün emekli milletvekillerinin maaşlarında artış öngören yasayı kısmen veto etmesine AK Parti'den de açıklama geldi

AK Parti'den Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, "Cumhurbaşkanı'nın kanaatidir,saygı duymak gerekir" ifadelerini kullandı.

Peki yasa meclisten aynen geçer mi?

İki ismin açıklamalarına göre parlamento, Cumhurbaşkanı'nın veto gerekçelerini dikkate alacak.

Cumhurbaşkanı Gül'ün kısmi veto kararına AK Parti'den ilk tepki Grup Başkanvekili olan Mustafa Elitaş'tan geldi. Elitaş; "Sayın Cumhubaşkanımız'ın takdiri gerekçelerini göndermişler o şekilde uygun görmüşler" dedi.

MYK toplantısı çıkışında konuşan Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, "Cumhurbaşkanı'ın kanaatleri doğrultusunda meclis son kararı verecektir." dedi.

Elitaş şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanı konu ile ilgili kanaatini oluşturmuştur. Bunun gerekçesi budur diye güzel bir gerekçede ifade etmişler. Bu konu ile ilgili plan bütçe komisyonu tekrar görüşür, milletvekili arkadaşlarımız tekrar değerlendirir. Cumhurbaşkanımızın kanaatine uygun bir kanaat oluşursa ki tahmin ediyorum o şekilde oluşur"

Hüseyin Çelik ise Gül'ün veto yetkisinin anayasal hakkı olduğunu hatırlatarak, kararına saygı duymak gerekir ifadesini kullandı.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle belirttiği hususlar göz önünde bulundurularak meclis yeniden görüşecektir. Diğer partiler katılırlarsa ne ala katılmazlarsa kendileri bilir. Şike yasasındaki gibi aynen gönderilir mi yoksa değişiklik yapılır mı efendim? Zannetmiyorum Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hassasiyetler öyle zannediyorum ki göz önünde bulundurulacaktır.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.