Macaristan'a Kayseri Çıkarması !

Macaristan'a Kayseri Çıkarması !

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Levente Magyar, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Dr. Nagy İstván ve Kardeş Şehir Miskolc'ü ziyaret ederek görüşmelerde bulundu.

 

 

Dış Ticaret ve Dışişleri Bakan Yardımcısı, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı binalarındaki görüşmelerden sonra Kardeş şehir Miskolc'e ziyarete, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss'in yanı sıra Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz da katıldı.
Dış Ticaret ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Levente Magyar, ''Duyduğum kadarıyla Kayseri çok önemli bir sanayi ve ticaret şehridir. Çok verimli işbirlikleri kurulabilir. Kendinizi Macaristan'da evinizde gibi kabul ediniz. Gerçektende bizlerin çok geçmişe dayanan ortak kültürlerimiz mevcuttur'' dedi.
Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Dr. Nagy İstván ise, '' Türkiye bizim en önemli partnerlerimizin başında gelmektedir. Önemli bir toplantı yapıyorsak, bu toplantılarımızın içinde Türkiye muhakkak vardır. Macaristan için tarım ve hayvancılık çok mühimdir. En önemli partnerimizde Türkiye'dir'' dedi.
 Belediye Başkanı Çelik, görüşmedeki açıklamasında,
Çok verimli görüşmeler gerçekleştirdik
Macaristan'da çok yoğun ve faydalı görüşmeler gerçekleştirdik. Artık Kayseri Türkiye'ye sığmıyor, yurtdışına açılıyoruz. 2012 Yılından bu yana Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu arkadaşım ve dostum Osman Şahbaz'ın mükemmel ve fedakar destekleri ile başarılı şekilde sürmektedir. Osman Şahbaz'a da ayrıca teşekkür ederim. Kayseri'nin, Macaristan'ın Miskolc kenti ile kardeş şehir olduğunu, iki şehir arasındaki ilişkileri geliştirmek için Macaristan'da bulunduklarını ve  Dış Ticaret ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Levente Magyar, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Dr. Nagy İstván ve Miskolc'de çok verimli görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. 
Ayrıca İki ülke arasındaki ilişkileri geliştirip, iki dost milletin kazanacağı ortaklıklar oluşturmak istiyoruz. Bizim en büyük gücümüz girişimcilerimizdir. Felsőnyárád Bölgesinde gezdiğimiz 2200 hektar alanda modern teknoloji ile 1400 büyükbaş hayvan kapasitesiyle üretim yapan çiftlikten etkilendik. Macaristan'daki hayvancılık ve tarım alanındaki bilgi ve tecrübelerinden istifade etmek istiyoruz. Kayseri'yi besi bölgesi haline getirmek, et ve et ürünleri konusunda en önemli merkez yapmak istiyoruz'' dedi.
Kayseri'ye güvenen ve yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır
Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ise, '' Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ile birlikte Macaristan'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Dış Ticaret ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Levente Magyar, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Dr. Nagy İstván ve Miskolc şehrindeki görüşmemiz çok yararlı geçti. Türkiye'ye ve sanayisi ve yatırım müteşebbis gücü yüksek Kayseri'ye özel önem verdiklerini gördük. Özellikle Kayseri'deki bu son temeli atılıp gerçekleştirmek için planlanıp başlanılan hayvan besi barınağına özel bir ilgi duyuyorlar. Kayseri'ye güvenen ve yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır. Türkiye'mizin 2023 hedefimiz çok büyük. O hedefler için hep birlikte koşuyoruz, koşturuyoruz. Günümüzde bilgi ve tecrübenin ön plana çıktığı bir dönemde iki dost ülke arasındaki tarım ve hayvancılık alanında tecrübe ve bilgi zenginliğinin paylaşımı her iki ülke insanı ve ekonomilerine katma değer olarak geri dönecektir. Ve hatta bu kazanmış oldukları tecrübeyi 3. ülkelerde de tatbik edeceklerdir. Çünkü Türkler Macarlara, Macarlar da Türklere güvenip, inanmaktadırlar.'' dedi.
  Budapeşte'deki Şehitlerimize de Dualar Edildi
Resmi ziyaretler sonrasında Budapeşte'nin 10. Bölgesindeki Birinci Dünya Savaşında 1916-1917 yıllarında 15.Türk Kolordusundaki şehit olan askerlerimizden 480 şehidimizin bulunduğu Kozma utca'daki Ujköztemetö mezarlığı ziyaret edildi. Burada Başkan Mustafa Çelik ve Konsolos Osman Şahbaz şehitler için Fatiha okuyup dua etti.
Üç günlük resmi ziyaretlerini tamamlayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve heyeti Budapeşte'den Kayseri'ye döndü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.