Macaristan'da Ramazan İftarı

Macaristan'da Ramazan İftarı

Macaristan'da Ramazan İftarıMacaristan'ın başkenti Budapeşte'de 24 yıldır faaliyet gösteren köklü Türk şirketlerinden Tempo Uno Kft., Duna Palota Balo Salonu'nda Türk işadamları, Türk diplomatlar ve çalışanlarıyla iftarda bir araya geldi.

 

İftar, Ali Mercan'ın Segah makamında okuduğu akşam ezanı ile başladı.

Diyarı gurbette Ramazan'da birlikte olmak ne kadar kıymetli

Tempo Uno Kft Genel Müdürü ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz, iftarda yaptığı konuşmada,

''Diyarı gurbette birlikte olmak ne kadar kıymetli. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha Budapeşte'de yaşayarak, Ramazan Bayramına erişiyoruz. Ramazan ayında bir büyük kardeşlik iklimini, dayanışmayı, kaynaşmayı ve yardımlaşmayı hep birlikte huzur içinde yaşıyoruz.

Bugün Budapeşte'deki milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek ve iftarımızı açmak için bizleri bir araya getiren Ramazan iftarına ve Allah'a şükrediyorum. Nazik katılımlarınızdan dolayı uzaktan ve yakından gelen dostlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gelecek Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum'' dedi.

Macaristan'da bir arada olmak mutluluk verici

Macaristan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA Program Koordinatörü Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak ise gecenin anlamına müteallik Azeri şair Nusret Kesemenli'nin gurbette kalan ve sevgiye hasret olanlar için kaleme aldığı '' Mene biraz ondan daniş... Azda olsa yaşat meni'' ve Nazım Hikmet'in  ''Tuna Üstüne Söylenmiştir'' şiir derlemelerini güzel sesi ile okudu.

Misafirler arasında TİKA Budapeşte Koordinatörü Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak, Anadolu Ajansı Macaristan temsilcisi Mehmet Yılmaz, Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİŞAD ) Başkanı Osman Şahbaz, Başkan Yardımcısı Emin Altaç, Yönetim Kurulu Üyeleri Mete Atuğ, Şeref Şavlı, Tahsin Er, Necip Aygür, Mehmet Abdikoğlu, Şeref Çilingir, Murat Kartal, Ali Mercan, İbrahim Çelen, Şaban Çelen, Cemil Çelen, Hikmet Kadı,  ve ELTE Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Kerim Kadı'da hazır bulundu.

Yenilen iftar yemeğinin ardından elma, ceviz ve tarçın ile yapılıp sıcak yenilen Macar tatlısı ''Klasik máglyarakás'', Türk baklavası, çay ve kahve ikram edildi. Samimi ve coşkulu bir havada geç saate kadar devam eden gecede, davetliler sahuru da bir arada yapma imkanı buldular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.