Macaristan'ın Minik Yüreklerinden İstanbul'a Anlamlı Ziyaret ,

Macaristan'ın Minik Yüreklerinden İstanbul'a Anlamlı Ziyaret ,

Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz'ı öğrenciler ve yöneticileri İstanbul'daki ofisinde ve üretim tesisinde ziyaret ettiler.

Ziyeterde öğrenciler Başkan Şahbaz'a bir demet çiçek takdim ettiler.
 
Macaristan'da eğitim faaliyeti gösteren Orchidea Iskola Budapest ( Orkide İlköğretim Okulu )  yöneticileri, müdürleri, öğretmenleri ve beraberindeki 24 öğrenci Macaristan'daki Paskalya Bayramını
 
İstanbul'da değerlendirerek, önce Macaristan Gaziantep Fahri Konsolosu Bahaddin Nakipoğlu'nu ziyaret ettiler.Sonrasında İstanbul'un tarihi ve kültürel yerlerinin ziyaretinin yanında alışverişte bulundular.
 
Ertesi gün ise,Mahmutbey - Bağcılar'daki Tempo Dış Ticaret Ltd.Şti.'ndeki üretimi yerinde incelediler. Ziyette şirket ortağı Mustafa Şahbaz ve M.Enes Ergene ile de uzunca bir sohbet ettiler.
 
Fabrika İmalat Müdürü Aydın Dinçer'in eşlik ettiği gezide, öğrenciler ve okul yöneticileri ilk defa böyle bir çorap üretim fabrikasını gezdiklerini, şimdiye kadar çorabın böyle bir emek, zahmet ve prosesten
 
geçerek oluştuğunu bilmiyorduk dediler.Çorap fabrikalarının bu kadar temiz, modern tesisler olduğunu hiç tahmin etmediklerini ve şaşkınlıklarını iifade ettiler.
 
Daha önce de Üniversite ve liselerden fabrikayı gezmeye , bilgi, beceri ve görgülerini artırmaya geliyorlardı. Ancak yurtdışından bir okuldan ziyaret ilk defa gerçekleşti.
 
Orchidea Iskola Budapest Müdürü Efkan Ünlü'de yanlarında getirdiği hediyeyi Osman Şahbaz'a tekdim etti. Fabrikanın tüm aşamalarını yakın ilgi ve alaka ile incelediler,teorik ve pratik bilgilerin iç içe
 
 olmasının faydalarından bahsettşler. İmalatı ve çalışanları  beğendiğini, örnek bir tesis olduğunu takdirlerini ifade etti.
 
Macaristan'dan gelen İlköğretim ve lise talebelerinin 13 farklı milleten oluştuğunu, tam bir uluslararası okul olduklarını söyleyen, okulun Müdür Yardımcısı ve İngilizce öğretmeni Ergün Arabacıklı,
 
 bu İstanbul ziyaretimizi haziran ayında bir kez daha yenileyeceğiz dedi.


Türkçe öğretmeni Kenan Atasoy ise, 10. su gerçekleştirilecek Türkçe Olimpiyatlarına Macaristan'dan iki öğrenci ile katılacaklarını bildirdi.
 
Matematik öğretmeni Mehtap Özer ve Müzük , Piyano öğretmeni Aro. Rutar Dalma Laura bu kısa İstanbul ziyaretlerinin hem kendilerine hem de öğrencilerine yetmediğini. 
 
Yeniden gelmek istediklerini söylediler.
 
Fabrikadaki çalışanlar ve Macaristan'dan gelen heyet birlikte öğle yemeği yediler.
 
Geleceğe dair birçok ortak proje ve çalışmada birlikte olmak, işbirliğini geliştirmek istediklerini  ifade ettiler.
 
Fabrikadan ayrılırken öğrecilere, müdürlere ve öğretmenlere yeni üretilen çoraplardan hediye edildi.
 
Birlikte hatıra fotoğrafı çektiren heyet , fabrikadan mutlu bir şekilde Macaristan , Budapeşte'ye gitmek üzere İstanbul Atatürk Havaalanına hareket ettiler.

macaris.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.