MACARİSTAN'DAN TÜRK YATIRIMCILARINA CİDDİ DESTEK

MACARİSTAN'DAN TÜRK YATIRIMCILARINA CİDDİ DESTEK

Avrupa'da bir çok ülkede ofisi bulunan Ekol Lojistik ve Taşımacılık Macaristan Budapeşte'de 20 Ekim 2013 tarihinde açacağı yeni yeri öncesinde Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss ve Türk Macar İşadmaları Derneği ( TÜMİŞAD ) Başkanı ve Macaristan K

Avrupa'da bir çok ülkede ofisi bulunan Ekol Lojistik ve Taşımacılık Macaristan Budapeşte'de 20 Ekim 2013 tarihinde açacağı yeni yeri öncesinde Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss ve Türk Macar İşadmaları Derneği ( TÜMİŞAD ) Başkanı ve Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu ile İstanbul'da bir iş yemeğinde bir araya geldi.
 
Ekol Lojistik Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul ve Ekol Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Murat Boğ toplantıda hazır bulundu.
 
Sayın Başkonsolosla tanıştıktan sonra Macaristan'daki yatırım kararımızı yeniden gözden geçireceğim. Kısa sürede Macaristan'daki yatırımlarımız hız kazanacaktır.
 
Ahmet Musul; Macaristan'a yaptığımız ve yapacağımız yatırımları sadece Macaristan olarak planlamıyoruz. Macaristan'ın interlandını, çevre komşu ülkeler ile yakınlığını çok iyi görüyoruz. Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss'i tanımaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Dinamik, çalışkan işadamlarının dilini konuşan sıradışı bir diplomat. Yatırımlarımızı yeniden gözden geçireceğiz. Başkonsolosu tanıdıktan sonra Macaristan'daki yatırımlarımız daha da hızlanacaktır. Cebelitarık boğazını dolaşarak yüklerimizi taşıyacağımıza Köstence ve Trieste limanlarını kullanarak daha kolay Avrupa'ya yüklerimizi ulaştıracağımıza inaniyorum. Türkiye Macaristan hattında pazar lideri olmayı hedefliyoruz. İlerleyen dönemde depolama alanımızı büyüterek ve intermod hizmet ağını genişleteceğiz. Avrupa'da en hızlı yayılan Türk Lojistik şirketiyiz dedi.
Başkonsolos Gabor Kiss'de Türk yatırımcılarının, Ekol Lojistiğin Macaristan'da yapmış ve yapacak olduğu yatırımları Macar Devleti olarak önemsiyoruz. Her türlü kolaylığı, desteği  sağlamaya ben ve hükümetimiz hazırız. Merkezi ve yerel idarelerin ayrı ayrı bölgesel teşvik ve destekleri buşunmaktadır. Bu desteklerin dışında AB desteklerinden de faydalanma imkanınız bulunuyor. Nitelikli, kalifiye işgücünü Avrupa'da en ucuz rakamlarla bulabileceğiniz ülkedir Macaristan. Bundan dolayıdır ki dünyanın çok uluslu şirketlerinin Macaristan'da yatırımları bulunmaktadır. Mayıs 2014 tarihinde Kayseri'den ciddi bir yatırımcı heyetini Macaristan Miskolc'de ağırlayacağız. Yatırım imkanlarını inceleyip ikili ilişkilere Kayseri'den de somut adımlar atacağız. Girişimci, çalışkan ve cesur Türk yatırımcılarını cazibe merkezi, fırsatların yoğun olduğu,  AB üyesi Macaristan'a yatırım yapmaya bekliyoruz dedi.
 
Macaristan'a gelecek Türk yatırımcılara destek vermeye devam edeceğiz
 
TÜMİŞAD Başkanı Osman Şahbaz; Ekol Lojistiğin uzun süredir Macaristan pazarına girmesi konusunda bilgi, tecrübe ve altyapı hususunda destek ve paylaşımda bulunuyorduk. Macaristan'daki nitelikli Türk yatırımcılarına bir hakla daha eklenmiş oldu. Bu örneklerimiz çoğaldıkça, iki ülke Başbakanlarının bu yıl şubat ayında koyduğu 2015 yılı hedefi 5 milyar USD'ı yakalayacağız. TÜMİŞAD'ın kuruluş felsefe ve gayesi budur. Orta Avrupa'nın ortasındaki Macaristan'a veya Avrupa ve Asya'nın köprüsü konumundaki Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen yatırımcılara önayak olmak, ışık tutmak, tecrübelerimizi paylaşmaktır. Cazip fırsatlar ve imkanları sunan Macaristan'a gelecek Türk yatırımcılara destek vermeye devam edeceğiz. Bundan sonra da üzerimize düşen katkı ve yardımı vermeye her zaman hazırız. Hala Macaristan'a yatırım yapmak hem çok cazip hemde çok kolay. Macaristan'da teknoloji, bilim ve inovasyon konusunda çok rahat yatırım yapabilirsiniz. Birçok Alman şirketi geniş imkanlar sağladığından dolayıdır ki yatırımlarını Macaristan'a kaydırıyor dedi.
 
Macaristan Ankara Büyükelçisi  Dr. Hovari Janos'un da yazarları arasında bulunduğu, Türk Macar İşadamları Derneği katkıları ile basılan '' Macar Generaller Osmanlı Hizmetinde'' kitabını Başkonsolos Gabor Kiss Ekol Lojistik Kurucu Başkanı Ahmet Musul'a takdim etti. 
img_1811[1].jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum