Macaristan'da Türk Dizisi Furyası

Macaristan'da Türk Dizisi Furyası

Macaristan'da en çok izlenen diziler Aşk-ı Memnu, Ezel, Şehrazat, Süleyman, Dudaktan Kalbe, Binbir Gece ve şimdi de yeni başlayan ''Kuzey Güney'', devamı da gelecektir.

Macaristan'da en çok izlenen diziler Aşk-ı Memnu, Ezel, Şehrazat, Süleyman, Dudaktan Kalbe, Binbir Gece ve şimdi de yeni başlayan ''Kuzey Güney'', devamı da gelecektir.
 
 
Macaristan'ın başkenti Budapeşte'nin ana caddelerinde bilbordlarda başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy ve Öykü Karayel'in oynadığı Kuzey Güney'in reklamlarıyla dolu.
Nüfusu 10 milyon olan Macaristan'da iki büyük özel televizyon kanalı TV2 ve RTL Klub Kuzey Güney'i ''Tűz és Víz'' ateş ve su olarak ''Bir kızın kalbi için iki kardeşin mücadelesi'' şeklinde seyircisine sunuyor.
Son yıllarda Türk film ve dizilieri Orta Doğu, Kuzey Afrika, Kafkaslar ve Balkanların yanında Macaristan'da da televizyon seyircisi tarafından dikkatle takip ediliyor.
 
Macarlar dizilerimiz vasıtasıyla Türkiye'de seyahat ediyor
Macaristan Kayseri Fahri Konsolos ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz konuya ilişkin şunları söyledi '' Son yıllarda Macar seyircisi yüksek yapım kalitesi, canlı, renkli, heyecanlı, hisli Türk film ve dizilierine ilgisinin arttığını görmek biz işadamlarının da önünü açmaktadır. Her gün milyonlarca Macar tarafından dizilerimizin izlenmesi kültürümüzün, sanatımızın tanıtılmasına, Türk imajı ve algımıza katkı sağlamaktadır. Türk diline ve Türkiye'ye ilgiyi artırmaktadır. Macaristan'da Türk dizilerini beğenen ve takip eden geniş bir kitle var. Macarlar dizilerimiz vasıtasıyla Türkiye'de seyahat ediyor, tatillerini geçirmek için fırsat kolluyorlar. Artık filmlerdeki artistlerimizi çok yakından tanıyorlar,takip ediyorlar. Yıllardır Güney Amerika dizilerini seyretmekten bıkmış durumdalar. Macaristan'a  salonlara maalesef az sayıda Türk filmleri geliyor. Ancak bu ihtiyacı güzel hizmetleri ile bir nebze olsun Budapeşte Yunus Emre Kültür Merkezimiz karşılıyor. Bu diziler Türk sinamasını ve filmini Avrupa ile Macar seyirci ile buluşturması adına önemlidir. Ticaretimize de katkı sağlamaktadır'' dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.