“Türkiye’yi Kıskanarak İzliyoruz”

“Türkiye’yi Kıskanarak İzliyoruz”

Macaristan’ın AB ve IMF’den Sorumlu Bakanı Varga, “Avrupa’daki krize rağmen, Türk ekonomisinin başarıyla ilerlemesini kıskanarak izliyoruz.”

Türkiye ve Macaristan arasındaki ticari ilişkilerin arttırılmasına yönelik olarak, Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda gerçekleştirilen toplantıya Macaristan AB ve IMF’den Sorumlu Devlet Bakanı Mihaly VARGA, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Macaristan Ticari Konsolosu Mihaly Galosfai, Bakan Danışmanı  Dr. Balazs Rakossy, IKARUS BUS Genel Müdürü Frenc Princz, MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı Eyüp Akbal, MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Komisyonu Başlan Yardımcısı ve Macaristan Ülke Sorumlusu Mahmut Yüksel Süne katıldılar.

“Türkiye’yi Kıskanarak İzliyoruz”

Görüşmede Türk ekonomisinin geldiği noktaya değinen Macaristan’ın AB ve IMF’den Sorumlu Bakanı Varga, Türkiye ve Macaristan arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine önem verdiklerini değinerek, “Avrupa’daki  krize rağmen, Türk ekonomisinin başarıyla ilerlemesini kıskanarak izlediklerini” söyledi. Macar Bakan ayrıca, Türkiye’ye gelmeden önce Budapeşte’de havaalanında bir Türk firmasının hizmet verdiğini  ve  aynı firmayı Türkiye’ye indiğinde de gördüğünü söyleyerek, Türk ekonomisinin geldiğini noktaya vurgu yaptı.

Macar hükümeti olarak iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine çalıştıklarını söyleyen bakan, özellikle Orta Asya Cumhuriyetleri üzerinde Macar ve Türk firmalarının ortak projeler ile konsorsiyum oluşturarak çalışmalar yapabileceğine değindi.

“MÜSİAD Büyürse Türkiye Büyür”

MÜSİAD adına görüşmelere başkanlık yapan MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı Eyüp Akbal toplantıya,”Türkiye büyürse, MÜSİAD büyür, MÜSİAD büyürse Türkiye büyür, beraberinde ortaklarımızda büyür” sözleriyle başladı.  Gerçekleştirilen bu toplantı ile geçen dönemde MÜSİAD’ın Macaristan ziyareti ile başlayan ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyleyen  Akbal, 11-14 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan ve beş bin işadamının katılımının beklendiği MÜSİAD Uluslar arası fuarı hakkında bilgilendirmelerde bulundu ve fuarın Macar işadamlarının Orta Doğuya açılabileceği bir kapı olabileceğini söyledi.

Türkiye ve Macaristan arasındaki ticari ilişkilerin arttırılmasına yönelik olarak gerçekleştirilen toplantı somut projelerin hayata geçirilmesi için alınan prensip kararı ile son buldu. Toplantı sonrası MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanmalardan Sorumlu Başkanı Eyüp Akbal tarafından Macaristan AB ve IMF’ten Sorumlu Bakanı Mihaly Varga’ya hediye takdim edildi.

 

mcrstn02[1].jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.