Maçı Habername'den takip edin

Maçı Habername'den takip edin

UEFA Avrupa Ligi'nin (H) Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe, bu akşam Hollanda'nın Twente takımıyla karşılaşacak. Kanarya maçı kazanması durumunda gruptan lider çıkmayı garantileyecek. Son puan durumu ve 11'ler:

TWENTE-FENERBAHÇE

STAT:
De Grolsch Veste
SAAT: 20.00
HAKEM: Cesar Muniz Fernandez (İspanya)
YAYIN: Euro Futbol

TWENTE:
Boschker, Stam, Wisgerhof, Douglas, Carney, orta sahada Tiote, Perez, Brama, Stoch, Nkufo ve Ruiz

FENERBAHÇE: Volkan Demirel - Gökhan, Lugano, Bilica, Roberto Carlos, orta sahada Mehmet, Selçuk, Cristian, Vederson, ileride de Güiza ve Alex

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden iki Türk takımından biri olan Fenerbahçe, ligin 5. hafta karşılaşmasında Hollanda'nın Twente takımına konuk oluyor.

Sarı lacivertliler, Twente ile Kadıköy'de yaptıkları ve ligin ilk hafta mücadelesi olan maçın 71. dakikasında Mehmet Topuz'un golüyle 1-0 öne geçmesine rağmen 75 ile 80. dakikada peş peşe gelen Twente gollerine engel olamayarak sahadan 2-1 yenik ayrılmıştı.

De Grolsch Veste Stadı'nda TSİ 20.00'de başlayacak maçı, İspanya Futbol Federasyonu'ndan Cesar Muniz Fernandez yönetecek, Fernandez'in yardımcılıklarını aynı federasyondan Jose Miranda ve Carlos Ferreiro yapacak.

Fenerbahçe, (H) Grubu'nda 3 galibiyet, 1 mağlubiyet sonucu 9 puanla ilk sırada yer alırken, sarı lacivertli ekip, 7 puanlı en yakın takipçisi Twente ile yapacağı bu maçı kazanması durumunda gruptan lider çıkmayı garantileyecek.

Sarı Lacivertli ekibin Brezilyalı yıldızlarından Andre Santos'un ceza sınırında bulunduğu için bu karşılaşmada, kart görmesi halinde bir sonraki maç olan Sheriff Tiraspol karşılaşmasında forma giyemecek.

-(H) GRUBU'NDAKİ PUAN DURUMU-

TAKIMLAR:                       O   G   B   M   A   Y  AV   P

1. Fenerbahçe                   4   3   0   1   6   3   3   9

2. Twente                            4   2   1   1   4   4   0   7

3. Sheriff                              4   1   1   2   3   3   0   4

4. Steaua Bükreş                4   -   2   2   1   4  -3   2

‘En Avrupalı’ Alex

Fenerbahçe’de altıncı sezonunu geçiren kaptan Alex De Souza, grupta oynanan son Steaua Bükreş maçıyla, Sarı-Lacivertli formayla Avrupa kupalarındaki 50. maçına çıkmıştı. Daha önce Kanarya’da 12 sezonda toplam 49 Avrupa kupası maçına çıkan Rüştü Reçber’le ‘Avrupa’da en çok forma giyen oyuncu’ unvanını paylaşan Sambacı, böylece rekoru tek başına eline geçirmişti. Alex, bugün forma giydiği takdirde, rekoru 51 maça çıkaracak. Kaptan, aynı zamanda 14 golle, Sarı-Lacivertli ekibin Avrupa’daki en golcü futbolcusu olma unvanını da elinde bulunduruyor.

Süper Lig’e müthiş giriş yaparak ‘Sekizde sekiz’le tarihe geçen Fenerbahçe, malum daha sonra vites küçültmüş ve arka arkaya aldığı sonuçlarla camiasını üzmüştü. Önce ezeli rakibi Beşiktaş’a İnönü’de 3-0’la boyun eğen Sarı-Lacivertli ekip, ardından da Yılmaz Vural’ın Kasımpaşa’sına Saracoğlu’nda 3-1 mağlup oldu. Kötü sonuçların peşi sıra, ortaya konulan futbolun da kötülüğü, spor basınını bu aralar eski, klasik sorusuyla, yani “Ne olacak bu Fener’in hali?”yle  buluştururken, bugün oynanacak maç, morallerin yeniden yükselmesi yönünde önemli bir fırsat. Kanarya, Avrupa Ligi cephesinde yer aldığı H Grubu’ndaki beşinci maçına bu gece çıkıyor. Christoph Daum’un öğrencileri Enschede’deki mücadelede hem Hollanda Ligi liderini devirerek moral depolayacak, hem de gruptan çıkmayı ‘resmi’leştirecek. Sarı-Lacivertlilerin bir başka hedefi de, ilk maçta Saracoğlu’nda 2-1 yenildiği rakibini evinde mağlup ederek rövanşı almak.

Emre, Kazım ve Önder yok

Fenerbahçe maç için dün sabah Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’ndan kalkan özel uçakla Hollanda’ya gitti. 19 kişilik maç kadrosunda, sakatlığı süren Emre Belözoğlu, trafik kazasında el bileğini kıran Colin Kazım’ın yanı sıra, Önder Turacı, Ali Bilgin ve Bekir İrtegün yer almadı.

Rakip Twente ise, eski İngiltere Milli Takımı menajeri Steve McClaren’ın öncülüğünde bu sezon Eredivisie’de fırtına gibi esiyor. Kırmızı-Beyazlılar, 15 haftası geride kalan ligde, 13 galibiyet ve iki beraberlikle, ‘namağlup’ lider durumda. Rakip fileleri 31 kez havalandıran Twente, aynı zamadna kalesinde gördüğü 11 golle ligin en az gol yiyen takımı.
Bu arada Fenerbahçe bugün Twente karşısında Avrupa arenasındaki 161. maçına çıkacak. Sarı-Lacivertliler, geride kalan 160 maçın 55’ini kazanırken, 27 beraberlik ve 78 yenilgi aldı. Rakip filelere 201 gol atan Kanarya, kalesinde de 262 gol gördü. Takımın ‘deplasman karnesi’ne gelince;

‘Kadıköylüler’, bugün rakip sahalardaki 82. maçına çıkacak. Fenerbahçe, bundan önceki 81 maçta 16 galibiyet, 14 beraberlik ve 51 yenilgi aldı. Dolayısıyla Kanarya, dışarıda çok başarılı bir performans sergileyemiyor ama Sarı-Lacivertliler bu sezon Avrupa’da son üç deplasman maçında kazanarak ilginç bir istatistik ortaya koydu.

AA-Haber 7

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :