Madımak ve Başbağlar Önergesi

Madımak ve Başbağlar Önergesi

AK Parti, Sivas, Çorum, Maraş, Başbağlar olaylarının araştırılmasını istedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorum Milletvekili Ağah Kafkas ve 114 AK Parti Milletvekili tarafından Çorum, Sivas, Maraş, Başbağlar ve 1977 yılındaki 1 Mayıs'taki olayların araştırılması için araştırma önergesi hazırlandı. Kafkas, araştırma önergesini bugün Meclis Başkanlığı'na sunacaklarını ifade etti.

Devlet Bakanı Faruk Çelik ve içerisinde Kafkas'ın da olduğu bazı milletvekilleri basın ortak basın toplantısı düzenledi.

Kafkas, Çorum, Kahramanmaraş ve Sivas'ta yaşananların aradan yıllar geçmesine rağmen milletin kafasındaki kuşkuları giderecek düzeyde aydınlatılmadığını söyledi. Kafkas, 1977 yılı 1 Mayısı'nda emeğin bayramını matem gününe çeviren ve darbeye hazırlanan yolun yapı taşlarının döşendiğini kanlı günün faillerinin ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti.

AK Parti'nin 8 yıllık iktidarı döneminde konuyu niçin gündeme getirmediği yönündeki soruya ise Kafkas, siyasi iklimin bugün uygun olmasını gerekçe gösterdi.

Kafkas, "Demokrasimizin ve hukukumuzun son 8 yılda yakaladığı ivme ve siyasetimizin karanlık odakları aydınlatılmasındaki kararlılığı, geçmişte faili meçhul kalmış olayların üstüne gitme cesaretini artırmıştır." dedi.

Kafkas, araştırma önergesiyle ilgili olarak elinde bilgi ve belge olanların komisyona vermelerini istedi.

Toplantıya katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik de kendileri alevi çalıştaylarında bu olayların aydınlatılması yönünde talepler geldiğini dile getirdi. Çelik, çalıştay sonuçlarının hayata geçirilmesinden dolayı milletvekillerine teşekkür etti.

Bakan Çelik, Sivas'taki Madımak Oteli'nin kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini, binanın çok amaçlı olarak kullanılmasına karar verildiğini ifade etti. Çelik, yeni çatışma alanları yaratmak istemediklerini ve Sivaslıların taleplerine göre düzenleme yapıldığını ifade etti.

 

Etiketler :