Mahçupyan'ın kahramanı Erdoğan

Mahçupyan'ın kahramanı Erdoğan

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Etyen Mahçupyan, canlı yayında Erdoğan'a övgüler yağdırdı.

Balçiçek Pamir’le Söz Sende programına katılan Agos gazetesi Genel yayın Yönetmeni Etyen Mahçupyan siyasetle, CHP ile, demokratik açılımla ve askeri darbelerle ilgili ilginç açıklamalar yaptı. Mahçupyan canlı yayında Erdoğan'ı kahraman ilan etti!

Balçiçek Pamir’in CHP’deki Dersim krizi ile ilgili olarak sorduğu “Kemal Kılıçdaroğlu’nun tasfiye edilmeye çalışıldığı düşünülüyor. İstifa ederse sizce kahraman olur mu?” sorusuna Mahçupyan şu cevabı verdi: “Günümüzde tek bir kahraman var, o da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır!”

Mahçupyan programda ayrıca Türkiye’de çok hızlı bir değişim yaşanmakta olduğunu, laik kesimde özgüven eksikliği bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “Türkiye ciddi bir değişimden geçiyor. Laikler bugüne kadar hep siyasetin imtiyazlı kitlesiydi muhafazakarlar ise siyaseti hiç bilmiyordu. Biz olaya böyle bir noktadan başladık.”

Konu Atatürk sevgisine geldiğinde Mahçupyan, Atatürk sevgisinin kurgulanmış bir sevgi olduğunu, artık Atatürk’ün de normal bir insan gibi konuşulmaya başlandığını zaten normalleşme sürecinin de konuşmaktan geçtiğini söyledi ve ekledi: “Aslında kimsenin bilmediği şeyler konuşulmayacak. Kitaplarda hepsi yazıyor. Ama konuşulmaya ve tartışılmaya başlanması bir süre sonra normal karşılanmaya başlayacaktır.”

"UZAKTAN BAKIYOR VE SEYREDİYORUZ"

Mahçupyan Dursun Çiçek’in tekrar tutuklanması ile ilgili sürecin halk tarafından bir polisiye film gibi heyecanla takip edildiği yorumuna da katılarak şöyle dedi: “Tabii seyrediyoruz çünkü biz zaten siyasete dahil olan bir millet değiliz. Uzaktan bakıyor ve seyrediyoruz sadece.”

CHP’nin bir Kürt politikası olmadığını ve bu zamana kadar hep raporlarla idare ettiğini ama bunları da uygulamaya geçirmek için hiçbir şey yapmadığını söyleyen Mahçupyan şu tespitlerde bulundu: “CHP’nin Kürt sorunu ile ilgili kendine dair bir açılımı olmadığı için şimdi ne yapacağını bilmiyor. ‘Dersim’ gibi benzetmeler de buradan çıkıyor zaten. Şimdi kalkıp özür dileseler boşluğa düşecekler çünkü yerine koyacakları bir şeyleri yok. Ama şurası muhakkak ki bu durum CHP’nin oylarında düşmeye neden olacaktır.” Mahçupyan’ın başka .ir ilginç saptaması da CHP lideri Deniz Baykal’la ilgiliydi: “Herkes Baykal’a kızıyor ama ben kızmıyorum. Sonuçta hiçbir zaman iktidar olamayacağını biliyor ve ona göre davranıyor.”
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :