Mahmud Abbas'tan 'kabul edin' çağrısı

Mahmud Abbas'tan 'kabul edin' çağrısı

BM Genel Kurulu'nda konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, BM Güvenlik Konseyi'nden Filistin'in BM'ye yaptığı başvuru için tarihi çağrıda bulundu.

Mahmud Abbas, Genel Sekreter Ban Ki-mun'a Filistin'in tam üyelik başvuru mektubunu sunduktan sonra 193 devletin temsil edildiği BM Genel Kuruluna hitaben yaptığı konuşmada, BM'nin Filistin'i artık bir devlet olarak tanıması gerektiğini söyledi.

''İsrail hükümetine ve İsrail halkına barış yapmak için elimizi uzatıyoruz'' diyen Abbas'ın konuşması sık sık salondan gelen alkışlarla kesildi.

Abbas, ''Halkımız barışçıl direnişini sürdürecek'' diye konuşan Abbas,İsrail'in yerleşim politikasının iki devletli çözüm şansını mahvedeceğini, bu politikanın Filistin Otoritesinin yapısını ve hatta varlığını da tehdit ettiğini ifade etti.

Abbas konuşmasında, BM Güvenlik Konseyinin başvurularını kabul etmelerini de isteyerek, Genel Sekretere sunduğu başvuru mektubunun kopyasını havaya kaldırarak salondakilere gösterdi ve yine büyük alkış aldı.

Mahmud Abbas'ın konuşmasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Genel Kurul salonunda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte dinledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.