Hocaefendi Çeçenistan ziyaretini iptal etti

Hocaefendi Çeçenistan ziyaretini iptal etti

Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi, Çeçenistan'ın Rus yanlısı Devlet Başkanı Kadirov'a yapacağı ziyareti iptal etti

Sağduyu galip geldi. Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi, Çeçenistan'a yapacağı ziyareti iptal etti. Muhammet Keskin ile Şefik Kocaman'ın Çeçen cinayetlerinde de parmağı olan Devlet Başkanı Kadirov ile ayarladıkları görüşme kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. Hocaefendi'nin Anadolu'daki talebeleri ve sevenleri önceki gün İstanbul'a gelerek ziyaretin iptali için toplantı yapmıştı.

OĞLU VE DOSTLARI ETKİLİ OLDU

Oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu ile dostlarının telkinleri dün sonuç verdi ve Kadirov ile görüşme iptal edildi. Ziyaretin iptalinde Yeni Şafak'ın çağrılarının da etkili olduğu öğrenildi. Sağlığı el vermediği için uzun süredir evinden ayrılamayan Hocaefendi'nin Çeçenistan'a götürülecek olması da sevenlerini endişelendirmişti. Hocaefendi'ye yakın çevreler Çeçenistan ziyaretinin iptali ile ilgili şu görüşleri paylaştılar:

ZİYARET SAKINCALI

'Hocaefendinin oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu babasına ziyaretin ne kadar sakıncalı olacağını anlattı. Ziyaretin Türkiye'ye ve Türkiye'deki Müslümanlara zarar vereceğine dikkat çekti. Hocaefendi de sakıncalı olduğu kanaatine vararak ziyareti iptal etti.'

KESKİN VE EKİNCİ ORGANİZE ETMİŞTİ

Rus yanlısı Devlet Başkanı Ramazan Kadirov'a ziyareti Mustafa Ekinci, Muhammet Keskin ve Şefik Kocaman'ın organize ettiği ve bu iş için para aldıkları iddia edilmişti. B.D. Hoca, 'Keskin ve Ekinci, Hocaefendi'yi görmek isteyenlere bile engel çıkarıyor' dedi.

HOCAEFENDİ'Yİ CAMDAN GÖSTERDİLER

B.D. şunları söyledi: Bir gün cami imamları olarak bir araya geldik. Hocaefendi'yi görmek ve hayır duasını almak için Beykoz'daki evine gittik. Ancak yanında bulunan malum ekip Hocaefendi'yi bize camdan gösterdiler.

CEMAAT ZARAR GÖRÜRDÜ

Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin Çeçenistan'a gitmekten vazgeçmesini olumlu olarak değerlendiren B.D. 'Ziyaret iptal edilmemiş olsaydı cemaat zarar görürdü' dedi.

Çeçenler Beykoz'a koştu

Türkiye'de yaşayan Çeçenler, Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin Çeçenistan ziyaretini iptal etmesi için Beykoz Çavuşbaşı'ndaki evi önünde toplandı. 50 kişilik grup Hocaefendi ile görüşmek istediğini iletti. Fakat Muhammet Keskin'in grubu içeri almadığı öğrenildi.

NAMAZ İZNİ İSTEDİLER

Kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu grup, Hocaefendi ile görüşemeyince içeride namaz kılmak için izin istedi. Ancak evin güvenliği sağlayan kişiler 'Namaz kılınacak yer yok' diyerek grubu geri çevirdi. Çeçenler Hocaefendi ile görüşemeden Çavuşbaşı'ndan ayrılmak zorunda kaldı. Grupta yer alan Çeçenlerin akdedesi Hacı Alvi isimli Çeçen, yıllar önce Çeçenistan'dan Türkiye'ye geldiğini belirterek, 'Mahmut Efendi'ye gerçekleri anlatmaya geldik fakat bizi içeri almıyorlar' dedi.

DANIŞMANLAR YANLIŞ BİLGİ VERMİŞ

Hacı Alvi şunları söyledi: 'Mahmut Efendi'nin yanındaki danışmanlar onu yanlış yönlendirdi. Kadirov'un onu çağırmasındaki amaç çok yanlış.Din alimi olarak Çeçenlerin gönlünde önemli bir yere sahip olan Hocaefendi'ye Çeçenistan'a gitmemesi için ricada bulunmak istedik.' Hacı Alvi, Kadirov'un Çeçenlerle ilgili ölüm emrini veren kişi olduğuna dikkat çekti.

Kadirov'u iyi tanırız

Beykoza gelen Çeçen mücahitlerden Has Muhammed şunları söyledi: 'Mahmut Efendi'ye Kadirov'u yanlış anlatmışlar. Onun nasıl biri olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Bütün Kafkasya'daki mücahitler adına geldik. Bizimle görüştürülmediği için çok üzüldük.'

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.