AK Parti'den yerel seçimlerde başörtülü adaylar

AK Parti'den yerel seçimlerde başörtülü adaylar

Mahmut Övür'e konuşan Aziz Babuşçu, önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili çok flaş açıklamalar yaptı. Açıklamalar arasında en dikkat çekense başörtülü belediye başkan adaylarının olacağı.

2013'te yapılacak olan yerel seçimler için partilerde hareketlilik başladı. Aday belirleme çalışmaları devam eden partiler bazı sürprizlere de imza atabilir. En büyük sürpriziyseAK Parti yapacak gibi görünüyor.

Siyaset dünyasının nabzını tutan Sabah yazarı Mahmut Övür bugün, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ile yaptığı konuşma çarpıcı detayları köşesine taşıdı.

HEDEF YÜZDE 55

Övür, ilk olarak Babuşçu'yla yaptığı görüşmeye yer verdi. Görüşmede Babuşçu'nun yaptığı şu iddialı çıkışı yapmış:
"İstanbul'da referandumda sivil toplum örgütü gibi çalıştık. İstanbullu da 'hayır' cephesinin, bloklaşan, ötekileştiren propagandasına rağmen gitti yüzde 55 nispetinde 'evet' dedi. Tabii bu yüzde 55 oy AK Parti oyu değildir. Ama AK Parti oyu haline gelebilir bir orandır. Arkadaşlarıma, genel seçimlerde bu orana yaklaştığımız nispette kendimizi başarılı kabul edebiliriz dedim. Yüzde 49.5 oy aldık. Hedefe yaklaştık. Bu sefer hedef yüzde 55'tir."

PARTİLER BİRLEŞİRSE


Övür'ün, CHP'nin bu seçimlere daha güçlü isimler ve ittifaklarla girme hesapları yaptığını hatırlatması üzerine Babuşçu, "Elbette CHP, İstanbul'u almak, iktidarın İstanbul üstünden geçtiği siyasi tespiti üzerinden hareketle bu seçimi sahada çok daha çetrefilli, çok daha zor bir propaganda zeminine dönüştürecektir. Bunu geçtiğimiz seçimlerde gördük. Biz buna hazırız. Kimi aday yaparlarsa yapsınlar, kendi işimize bakacağız." yanıtını vermiş.

SARIGÜL ADAY OLURSA?

Babuşçu, "Adı adaylar arasında geçen Sarıgül'ün daha yumuşak bir siyaset dili kullanacağından söz ediliyor, ne dersiniz?" sorusuna, "Fark etmez. Biz o üslupla daha iyi siyaset yaparız. Sarıgül'ün aday olmasıyla bir başkasının aday olması bizim açımızdan sahada bir şey değiştirmez."
- Kazanabilir deniyor.
"Hodri meydan. Göreceğiz. Geçen seçimlerde Gürsel Tekin'i hatırlayın. Televizyona çıkıp, seçimi aldıklarını ifade etmişti. Ve ben o zaman "son gülen iyi güler" demiştim. Şimdi de aynı şeyi söylüyoruz, buyursunlar..." şeklinde yanıt vermiş.

BAŞÖRTÜLÜ ADAYLAR VE İSTANBUL'A BELEDİYE BAŞKANI

Babuşçu asıl bombayı konuşmanın sonunda patlatmış. Övür'ün "AK Parti 4. Olağan Kongresi'nde hem yeni isimlere yer verecek hem de yeni bir siyasi hamleye hazırlanıyor. Peki, bu değişim yerele nasıl yansıyacak?" şeklindeki sorusuna Babuşçu, her kesime açık olduklarını söyleyerek önemli bir şey eklemiş. İşte o açıklama:
"Yerel ve genel seçimlerde Türkiye mozaiği içinde yer alan, hangi etnik ve inanç mensubu olursa olsun herkesin AK Parti'de siyaset yapma hakkı var. Bunun önünde engel yok. Ama hâlâ AK Parti'nin taban olarak dayandığı ve güçlü desteğini aldığı dini hassasiyetleri yüksek muhafazakâr seçmen profili için açık bir engel var. En güçlü destek veren orası ama başörtülümilletvekili yapamazsın. Başörtülü birini belediye başkanı, meclis üyesi yapamazsın. Bana göre bu yerel seçimlerde meclislerde ağırlıklı olmak üzere başörtülü adaylarımız olacak ve bunlar meclislerde görev yapacak."

- Peki, belediye başkanı?
"İstanbul özelinde söylüyorum bir başörtülü belediye başkanı adayımız çıkarsa bu da çok güzel olur." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.