Sepp Blatter yeniden FIFA Başkanı

Sepp Blatter yeniden FIFA Başkanı

Kongreye Türkiye Futbol Federasyonu adına Başkan Mahmut Özgener, 1. Başkanvekili Lutfi Arıboğan ve Uluslararası Etkinlikler Koordinatörü Süheyl Önen katıldı.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, FIFA Kongresi'nde 186 oyla 4 yıllığına yeniden başkan seçildi. FIFA'nın merkezinin de bulunduğu Zürih'te dün başlayan 61. FIFA Kongresi, başkanlık seçiminin ardından sona erdi.

Blatter'in tek aday olarak seçimlere katıldığı FIFA Kongresi'ne Türkiye Futbol Federasyonu adına Başkan Mahmut Özgener, 1. Başkanvekili Lutfi Arıboğan ve Uluslararası Etkinlikler Koordinatörü Süheyl Önen katıldı. FIFA İcra Kurulu üyesi olan TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik de kongrede hazır bulundu.
FIFA Kongresi'nde üye federasyonlarla 2010 Faaliyet raporu paylaşıldı. FIFA Başkanı Blatter, de yasadışı bahisle ve şike ile mücadelelerini artıracaklarını belirterek Erken Uyarı Sistemi hakkında da bilgi verdi. Üst üste 4. kez seçilen Blatter'in görev süresi 2015 yılında dolacak.

75 yaşındaki Sepp Blatter, ilk kez 1998 yılında FIFA Başkanı olmuştu. 4 yıl sonra Güney Kore'nin başkenti Seul'de, 2007'de de Zürih'teki seçimlerde başkanlığını sürdüren Blatter, 2015 yılına kadar devam etmesi halinde FIFA'nın 8. başkanı olarak 17 yıl aynı görevi yürütmüş olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.