Mahsun Kırmızıgül'den dev proje!

Mahsun Kırmızıgül'den dev proje!

Mahsun Kırmızıgül Osmanlı İmparatorluğu'nun son sultanı Vahdettin'in hayatını anlatacak.

Son yıllarda çektiği filmlerle adından söz ettiren Mahsun Kırmızıgül dev bir proje ile seyirci karşısına çıkmaya hazılanıyor. Kırmızıgül bu kez Osmanlı İmparatorluğu'nun son sultanı Vahdettin'in hayatını beyazperdeye aktaracak.

Savaş Ay yazdı...

Osmanlı İmparatorluğu'nun son sultanı Vahdettin'in hayatı dev bir prodüksiyonla beyazperdeye aktarılıyor. 2013'te çekimlerine başlanacak olan filmin başındaki isim ise Mahsun Kırmızıgül.

Dünyaca ünlü yardımsever Gandhi'nin Pera Palas'ta düzenlenen kitap tanıtım gecesinde bir ara hava almak için terasa çıktım. Tam karşımdaki masada ünlü tiyatrocu ve son dönemde atv ekranlarında izlenme rekorları kıran "Hayat Devam Ediyor" dizisinin Abbas Ağa'sı Rana Cabbar'ı görünce yanına oturdum. Bir süre hoşbeşten sonra yeni projeleri olup olmadığını sorduğum Cabbar bana bomba projeden söz etti. Mahsun Kırmızıgül'ün son Osmanlı İmparatoru Vahdettin'in filmini çekeceğini anlatan Cabbar, "Dev bir prodüksiyon olacak, yabancı ekipler de gelecek. Ortak yapım düşünülüyor. Ama sete inmeye en az 1.5 yıl var" diye söze başladı. Şu anda filmin senaryosunun yazılmaya başlandığını ve bu ekibin başında olduğunu anlatan Cabbar, "Tretmanları hazırlamaya başladım. Danışman olarak Prof. Metin Hülagü'nün de içinde bulunduğu bir grup uzman, araştırmacı ve tarih profesörleri var" dedi. Filmin konusu hakkında da ipuçları veren Cabbar; filmin, Vahdettin'in anne ve babasını kaybettiği ilk gençlik yıllarında başlayacağını ve Vahdettin'in San Remo'da son günlerini geçirirken geçmişi hatırlaması ve geri dönüşlerle anılarının aktarılması şeklinde ilerleyeceğini anlattı. Cabbar, "Flashbacklerle ilerleyecek olan filmde son imparatorun hayatıyla birlikte I. Dünya Savaşı sonları, Sevr Anlaşması, Mondros Mütakeresi, İttihat ve Terakki, paşaların Anadolu'ya geçişi, Mustafa Kemal'in milli mücadeleyi başlatması, Malaya gemisiyle kaçış süreci ve hazin son da beyazperdeye aktarılacak" dedi.

KADRO BELİRLENİYOR

Duayen oyuncu bu dev prodüksiyon için daha fazla bilgi vermedi ama biraz araştırınca filmde rol alması planlanan isimler hakkında da bilgi edindim. Henüz isimler netleşmese de Mahsun Kırmızıgül uzun bir aradan sonra Beren Saat ile bu proje için tekrar buluşacak. Vahdettin'i beyazperdede canlandıracak isim için de sevilen oyuncu Fırat Tanış düşünülüyor. Filmin sürpriz isimleri arasında "Hayat Devam Ediyor" dizisinin genç oyuncusu Meltem Miroğlu, Ali Ersan Duru, Mustafa Alabora ve Rana Cabbar da var.

Sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.