Makamı Minik Dev Devralınca...

Makamı Minik Dev Devralınca...

Yeni Turan İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Dilan Değirmenci, 23 Nisan dolayısıyla makamı kaptı ve ince mesajlar verdi:

Ankara’nın başkenti Altındağ’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları tüm heyecanıyla başladı. Yeni Turan İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Dilan Değirmenci, 23 Nisan dolayısıyla yapılan sembolik makam devrinde, bir saatliğine Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin makamına oturdu. “Devir-Teslim Töreni”ne Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tahsin Erdem, Yeni Turan İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Toksoy, öğretmen Semra Tanrıver ile yeni başkan Dilan Değirmenci’nin annesi Aslıhan Değirmenci katıldı.

Koltuk devrinin ardından açıklamalar yapan minik Dilan, öğrencilere ve çocukların eğitimine önem verdiğini söyledi. Altındağlı çocukların daha çok yeşil alana kavuşması için çalışacağını belirten Başkan Dilan, “Ankara Türkiye’nin kalbi. Altındağ ise Ankara’nın kalbi… Belediye başkanı olarak eğitime çok önem veriyorum. Altındağ’da eğitim alamayan, okula gidemeyen çocuk kalmasın istiyorum. Eğitimde ayrımcılık son bulmalıdır. Bu sorunun yanı sıra daha da yeşil bir Altındağ içinde çalışmalara hız vereceğim” diye konuştu.

Okul önlerindeki seyyar satıcıların da önemli bir sorun olduğunu belirten Dilan Değirmenci, başkan olarak ilk talimatını Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş ve Altındağ Zabıta Müdürü Abdurrahman Karabudak’a verdi. Özellikle okul önlerinde satış yapan seyyarların hızlıca kaldırılmasını isteyen Başkan Dilan, kendisini ziyarete gelen Yeni Turan İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Toksoy’u da dinledi. Yeni yapılan seminer salonu için dizüstü bilgisayar isteyen Müdür Toksoy’a gerekli yardımların hızlıca yapılacağını söyleyen Başkan Dilan, göreve geldiği ilk günden bu yana okullara yaptığı yardımlardan dolayı Veysel Tiryaki’ye de teşekkür etti.

Eğitime en çok destek veren belediyeyiz

Teşekkür konuşmasının ardından Başkan Veysel Tiryaki, Altındağ Belediyesi olarak bütçelerine oranla eğiteme en çok katkı yapan yerel yönetim olduklarını belirtti. Bu tür sembolik törenlerin çocuklarımıza demokrasi duygusu aşılamak için önemli olduğunu kaydeden Başkan Tiryaki,  “23 Nisan kutlamaları kapsamında yapılan bu tür etkinlikler, çocuklarımızın güven duygusu kazanması ve kendilerini geliştirmesi için çok önemli” diye konuştu.

“Heyecanlı ve gururluyum”

Törene katılan minik Dilan’ın annesi Aslıhan Değirmenci de heyecanını gizleyemezken, “Böylesine başarılı bir evlat yetiştirdiğimi için çok heyecanlı ve gururluyum” dedi. Gelecekte Dilan’ın Altındağ’ın ilk kadın belediye başkanı olarak görmekten büyük mutluluk yaşayacağını söyleyen Değirmenci, “Kadın eli değen her şeyin değiştiğini, güzelleştiğini düşünüyorum. Gelecekte kızım Dilan’ı böylesine önemli makamlarda görmek istiyorum” diye konuştu.

Sembolik makamında bir saat geçiren Dilan Değirmenci, daha sonra makamını tekrar Veysel Tiryaki’ye devretti. Veysel Tiryaki, küçük başkana hediye vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etiketler :