İslam dinine böyle hakaret görülmedi

İslam dinine böyle hakaret görülmedi

Makedonya´da her sene düzenlenen Vevçani Karnavalı´nda İslam dinine ve Müslümanlara bugüne kadar eşine benzerine rastlanılmayan bir şekilde hakaret edildi.

Makedonya´da her sene düzenlenen Vevçani Karnavalı´nda İslam´a ve Müslümanlara Makedonlar tarafından gerçekleştirilen bir temsil ile hakaret edildi.

 
Makedonya´nın en önemli karnavallarından biri olan Vevçani Karnavalında göstericiler şeytan, cin kılığına girerek gelen misafirlere temsil düzenliyor. Bu sene düzenlenen temsillerden birinde açıkça İslama ve Müslümanlara hakaret ettiği görüldü. Karnavalda çekildiği tespit edilen ve internete düşen videoda ay yıldızlı yeşil bayrağa sarılı erkek cinsel organı var. Bayrağın etrafında siyah çarşafa sarılmış 7 adam ve bayrağın başında elinde Kur-AN yazılı yeşil bir kitap taşıyan imam ve hayat kadını rolünde bir adam yer alıyor. Hem Kur´an-ı Kerim´le hem de İslam bayrağıyla açıkça dalga geçilen bu karnavala Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kamcevsak katıldı. Ancak gösteriye hiçbir şekilde müdahale edilmedi.
 
DİNLER ARASI HOŞGÖRÜ ZEDELENİR
 
Türk Demokrat Partisi Başkanı ve milletvekili Kenan Hasip mecliste yaptığı konuşmasında çirkin gösteriyi kınadı. Hasip, Struga şehrinde düzenlenen temsile katılan Kültür Bakanı Elizabeta Kamcevsak´ı kınarken, bu gibi olayların dinler arası hoşgörünün zedelenmesine ve dinler arası sorunların başlamasına neden olabileceğini vurguladı. Vevçani karnavalında İslam´a karşı yapılan ahlaksızlığa karşı Müslümanlar Cuma namazından sonra Struga´da toplanıp protesto edecek

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum