Makine sektörü Bursa'da buluştu

Makine sektörü Bursa'da buluştu

Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği (OAİB), Bursa'da makine ihracatçıları ile biraraya geldi.

OAİB'in Türk Eximbank ve Halkbankası ile uygulamaya koyduğu kredi programının makine sektörüne tanıtımı Almira Otel'de yapıldı. Bursa ve çevresindeki makine şirketlerinin katıldığı 'Sektör Buluşması'na, Halkbankası Ticari Pazarlama Daire Başkanı Hüseyin Kuru, Halkbankası Ticari Pazarlama Bölüm Müdürü Elif Bayat ve Türk Eximbank A.Ş. Şube Müdürü Cem Karakurt katıldı.

OAİB Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran'ın sonlarında katıldığı toplantıda, Makine İmalat Sanayi Destek Paketine yönelik kredi programlarına ilişkin ayrıntılar anlatıldı.

Toplantının açılışında konuşan Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M.Serol Acarkan, makine sektörünün her geçen yıl daha fazla büyüdüğünü söyledi. Bunun üretim ve ihracat rakamlarına da yansıdığını dile getiren Acarkan, makine sektörünün yıllar önce isminin bile okunmadığını kaydetti. Acarkan, "Şimdi devlet stratejisine girde makina sanayi. Hatırların eskiden sadece Türkiye'de tekstil vardı, tekstil konuşuluyordu. Ama şimdi makina sektörü var. Türkiye'nin makina sanayi var ve Türkiye'de hak ettiği yeri almak üzere olan bir makina sanayi var. Bu bizim için çok önemli, çok stratejik bir karar. Artık biz stratejik bir sektör olduk." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :