Makyaj yapılmaz, kaşlar alınmaz

Makyaj yapılmaz, kaşlar alınmaz

AKDER’den yasakçıları köşeye sıkıştıracak sorular!

Habername-Özel

 

AKDER’den yasakçıları köşeye sıkıştıracak sorular!

 

Çanakkale gezisine şen şakrak katılan Fethiye IHL öğrencisi Büşra Pirci, yolculuğun 15'inci dakikasında başörtülü olarak ziyaret ve konaklama yerlerine giremeyeceği belirtilerek, otobüsten indirilmesine tepkiler sürüyor. AKDER Genel Başkanı Avukat Fatma Benli, yönetmelikte yer alan hükümlerin sadece başörtülülere yasak getirmediğini hatırlatarak, yasakçıları köşeye sıkıştıracak açıklamalar yaptı.

 

İşte AKDER Başkanı Avukat Fatma Benli’nin O Açıklaması:

 

“Çanakkale gezisine katılan Fethiye imam hatip lisesi öğrencisi Büşra Pirci, yolculuğun 15'inci dakikasında başörtülü olarak ziyaret ve konaklama yerlerine giremeyeceği belirtilerek, otobüsten indirilmiş, yetkililer yönetmeliğe uyduk, uyulacak kurallar hakkında bilgi vermeyen okula soruşturma açacağız demişler.

 

BU SORULARA VAR MI CEVABINIZ?

 

Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü yetkilerine sormak gerekiyor, kılık kıyafet yönetmeliğinde okul forması dışında başka hangi hükümler var? Bahis konusu 22.07.1981 tarihli MGK’nın Bakanlar Kurulu olduğu dönemde çıkartılıp halen yürürlükte olan “Milli Eğitim Bakanlığı ve Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Ve Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik” “Okul içinde baş acık, saçlar temiz ve düzgün taranmış olup uzun olması halinde örülür veya arkaya toplanarak bağlanır. Makyaj yapılmaz, kaslar alınmaz, tırnak uzatılmaz ve cilalanmaz. Yüzük, küpe, kolye, iğne ve bilezik gibi sus ve ziynet eşyası takılmaz” yazıyor, neden o  zaman rehber takı takan, makyaj yapan, saclarını örmemiş  ya da  arkaya toplamamış olan öğrencileri otobüsten indirmedi?  Okul içinde bile diğer öğrenciler bu yönetmelik hükümlerine uymazken, okul dışında  Cemile’den neden uygulaması bekleniyor, daha da önemlisi bir geziye katılmak için Fethiye’den Muğla’ya kadar gelmiş Cemile’yi otobüsten indirerek ona hayati boyunca unutmayacağı bu muameleyi uygulayarak ne elde ettiler, okullara soruşturma açacaklarını ifade ederek de aba altından başörtülülerin gezmeye ne hakki var, bundan sonra “sorun”a neden olacak ikinci sınıf vatandaşlar göndermeyin mi demek istiyorlar?”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :