Albay'ın şok otopsi raporu

Albay'ın şok otopsi raporu

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, 1994 yılında Tunceli'de intihar ettiği öne sürülen eski Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun otopsisinde ilk sonuç çıktı.

Çillioğlu'nun kürek kemiğinde delik ve iki kaburga kemiğinde kırık tespit edildi. Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu, "İlk otopsi sonucundan benim bilgim yoktur. Dolayısıyla yorum yapmak istemiyorum. Konuyu devletin kurumlarına bırakmak gerekiyor." dedi.

Faili meçhul iddiasıyla açılan mezarlara eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Kazım Çillioğlu'nun mezarı da eklenmişti. 1994 yılında lojmanında ölü bulunduktan sonra dış otopsisi yapılarak 'intihar ettiği' sonucuna varılan Albay Kazım Çillioğlu ile ilgili soruşturma dosyası, oğlu Gökhan Çillioğlu'nun müracaatı üzerine yeniden açılmıştı.

Gökhan Çillioğlu, 2010 yılı sonunda savcılığa başvurarak babasının suikast sonucu öldüğünü ileri sürdü. Ailenin başvurusu üzerine Erzurum'a gönderilen dosyayı inceleyen savcılık, görevsizlik kararı vererek dosyayı Malatya'ya gönderdi. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, olayın yaşandığı tarihte Tunceli Valisi olan Atıl Üzülgen ile birlikte dönemin Cumhuriyet Savcısı, Kurmay Başkanı, Jandarma Bölük Komutanı, Çillioğlu'nun korumaları ve MİT görevlilerinin de aralarında yer aldığı birçok ismin ifadelerine başvurulmuştu. Savcılık ayrıca Çillioğlu'nun otopsi raporunu da inceleyerek kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Düzce'de bulunan mezarının açılmasına karar vermişti.

Çillioğlu'nun Düzce'nin Kaynaşlı ilçesi Sarıçökek köyündeki mezarı dün açıldı. Çıkarılan kemikler özel fırçalarla temizlendikten sonra torbalara konularak, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
TRT Haber'in haberine göre, Çillioğlu'yla ilgili ilk otopsi sonucu belli oldu. Çillioğlu'nun kürek kemiğinde delik ve iki kaburga kemiğinde kırık tespit edildi.

Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu, ilk otopsi sonucundan bilgisi olmadığını söyledi. Çillioğlu, "İlk sonuçlardan bilgim yok. Dolayısıyla yorum yapmak istemiyorum. Sonucun bir günde belli olmaması, uzun sürmesi gerekiyor. Konuyu devletin kurumlarına bırakmak gerekiyor. Adli Tıp işini yapsın, savcılık işini yapsın. Konuyla ilgili daha sonra görüşelim." açıklamasını yaptı.

Gökhan Çillioğlu, babasının ölümüyle ilgili şüphelerini mezarının açılması sırasında da dile getirmişti. "Babamın intihar ettiğine inanmıyorum." diyen Çillioğlu, şunları söylemişti: "Biz davamızda haklıyız. Ailemizin bu konudaki duruşu çok diktir ve bugüne kadar da dik duruşumuzu devam ettirdik.
Haklılığımızın ispatına çalışıyoruz. Babamın intihar ettiğine inanmıyorum. Babamın intihar ettiği söylendi. Kurşunun da sol kulağının 10 santim üzerinden girdiği belirtildi. Ben o zaman babamın cenazesinin kafa kısmına baktım. Kurşun sol kulaktan değil, kafasının arka kısmından girmişti. Ayrıca, olay yerindeki silah da şüpheli. Merminin de önce bulunamadığı belirtildi. 4 gün sonra kapı pervazında bulunduğu kaydedildi. İntihar eden birinin sıktığı kurşun nasıl kapı pervazına saplanır? Ayrıca, babam öldüğünde biz sadece kafasına bakmıştık. Kafasının arka kısmında bir mermi girişi vardı. Vücudunun diğer kısmına bakamamıştık. Vücudunun diğer kısmında mermi var mı yok mu bilemiyorduk."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.