Mali'de Fransız helikopteri düşürüldü

Mali'de Fransız helikopteri düşürüldü

Mali operasyonu Fransa için kötü başladı. Düşürülen bir helikopterin pilotu ölürken, iki helikopter de ağır hasar aldı...

 

Mali'de Ensar ed-Din'e karşı yürütülen operasyonlara katılan bir Fransız helikopterinin düşürüldüğü açıklandı. Helikopterin pilotu öldü.

Mali'de operasyondan dönen iki helkopterin de ağır hasar aldığı bildirildi.

Fransa Mali'de ülkenin kuzeyini ele geçiren silahlı gruplarla mücadele gerekçesiyle dün operasyon başlatmıştı. Mali yönetimi de kontrolü altındaki bölgelerde olağanüstü hal ilan etmişti.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Mali'ye müdahaleyi, "Silahlı gruplar, ülkede terör devleti kurmak istiyordu.'' diyerek savundu.

MALİ'YE ECOWAS DA ASKER GÖNDERECEK

Öte yandan, Batı Afrika Birliği ECOWAS'ın pazartesi günü Mali'ye asker göndermeye başlayacağı bildirildi.

Yapılan açıklamada birliklerin pazartesi günü Mali'de olacağı veya asker sevkinin pazartesi günü başlayabileceği bildirildi.

ECOWAS'ın dönem başkanı olan Fildişi Sahili'nin Afrika Entegrasyon Bakanı Ali Coulibaly ise Mali'nin kuzeyini İslamcılardan almaları gerektiğini söyledi.

NİJER DE 500 ASKER GÖNDERECEK

Nijer Dışişleri bakanı Muhammed Bazum, Mali'ye 500 asker göndereceklerini, fakat askerlerin ne zaman gönderileceğinin henüz netleşmediğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.