Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan vergi indirimi müjdesi

Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan vergi indirimi müjdesi

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına yönelik açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan vergilerini düzenli ödeyen mükelleflere vergi indirimi müjdesi geldi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’un sonuçlarına ilişkin bakanlıkta basın toplantısı düzenledi. Ağbal, yeniden yapılandırma kapsamında 77,6 milyar liralık alacağın yapılandırıldığını açıkladı. Naci Ağbal, toplantıda vergilerini düzenli ödeyen mükelleflere de indirim müjdesi verdi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Ağbal, vergisini düzenli ödeyen mükellefler için indirim getirilip getirilmeyeceği sorusunu şöyle yanıtladı:

"Vergisini düzenli ödeyen mükelleflerimize dönük bir çalışma yaptığımızı daha önce de ifade etmiştim. Yapılacak vergi indirimi oranının ne olacağı ve hangi mükellefleri kapsayacağı konusunda Gelir İdaresi Başkanlığı'mızın teknik bir çalışması var. O çalışma inşallah yakın zamanda bitecek. Ben yeni yılda bu çalışmayı, tecille ilgili olan çalışmayı, vergi denetiminde de sürenin kısaltılmasına ilişkin bir çalışmadan bahsettik. Bu 3 çalışmayı yeni yılla birlikte getireceğiz. Bu düzenlemeler, mükellef haklarını güçlendirecek ve devleti olan güveni bence güçlendirecek"

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.