Malkoç, KDK'nın  "Sadece mevcut mevzuata bakmadığını, hakkaniyete de baktığını "Söyledi

Malkoç, KDK'nın "Sadece mevcut mevzuata bakmadığını, hakkaniyete de baktığını "Söyledi

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Tunceli Munzur Üniversitesi Öğrencilerine Konferans Verdi

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Munzur Üniversitesinde düzenlenen “Ombudsmanlık ve Türkiye’nin 2023 Hedefleri” konulu konferansta öğrencilerle bir araya geldi.

Konferansa; Kamu Denetçisi Sadettin Kalkan, Vali Mehmet Ali Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Enver Eroğlu, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halim Arıstak, Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nuran Cıkcıkoğlu Yıldırım ve Prof. Dr. Mustafa Dörücü, kamu kurumu müdürleri, akademik-idari personeller ve öğrenciler katıldı.

Konferansta konuşan Şeref Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumunun, idarenin, hukuka, hakkaniyete, insan haklarına ve iyi yönetim ilkelerine aykırı işlemlerine karşı bireylerin haklarını korumak, idarenin iyi işleyişini ve hizmet sunumunun kalitesini artırmak ve haklarının bilincinde olan bireylerin yetişmesini sağlamak için faaliyetlerini yürüttüğünü söyledi.

Ombudsmanlığın Kamu Denetçiliği Kurumunun dünyadaki yaygın adı olduğunu belirten Malkoç, Kurumun sadece mevcut mevzuata bakmadığını, hakkaniyete de baktığını söyledi.

KDK’nın verdiği kararlar ile milyonlarca vatandaşın derdine derman olduğunu, idarede iyi yönetim ilkelerinin yerleşmesi için katkıda bulunduğunu, insan haklarının güçlü bir koruyucusu olduğunun altını çizen Malkoç, “Ayrıca toplumun önemli sorunları hakkında hazırladığı özel raporlar ve yaptığı çalıştaylar sonucu milyonlarca insanı ilgilendiren sorunlara çözüm aramıştır. Kurumumuz özellikle son yıllar başta olmak üzere oluşturduğu kurumsal stratejisi ve çalışma prensipleriyle, etkin bir hak arama yolu olarak, bireylerin Kuruma kolay erişebilmesi ve başta dostane çözüm yolları denenerek bireylerin adalete hızlı erişiminin sağlanması, idareye yaptığı tavsiyeler ve özel raporlarıyla insanı merkeze alan, şeffaf, tarafsız, eşit muamelede bulunan ve hesap verebilir bir idare anlayışının yerleşmesi, hak arama kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlayarak, haklarının bilincinde olan bireylerin yetişmesi, alternatif uyuşmazlık yollarının etkin kullanılması ve toplumdaki haklar kültürünün kökleşmesine katkı sağlamaktadır.” dedi.

Ombudsmanlık Kurumunun; kamu ile vatandaşlar arasında meydana gelen anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması amacıyla kurulduğunu ifade eden Malkoç, bugüne kadar yüz binlerce sorunu çözerek, yargının önemli ölçüde rahatlattığını dile getirdi.

“Kamu Denetçiliği Kurumu, halkın derdini dinleyen kurumlardan biridir.”

Malkoç konuşmasında: “Eğer haklarımızı bilirsek ve haklarımızı nasıl alacağımız konusunda bilgimiz olursa Türkiye’de şikâyet ettiğimiz birçok konu kendiliğinden çözülmüş olur. Bu anlamda Kamu Denetçiliği Kurumu, idare ile ilgili sorunlarda halkın derdini dinleyen önemli kurumlardan birisidir.” dedi.

İdare kavramının genişliğine de vurgu yapan Şeref Malkoç, kamu adına yapılan her türlü hizmetin kendi çalışma alanları içerisinde yer aldığını; bu anlamda Kamu Denetçiliği Kurumunun halk ve idare arasında bir barış köprüsü, bir hakemlik kurumu ve bir yönüyle de halkın avukatlığını yapan bir kurum olduğunu söyledi. Konuşmasının devamında ülkemiz için hedef belirlemenin önemine vurgu yapan Malkoç, belirlenen hedeflerin özellikle ülkemizin geleceği olan gençlerimiz için çok önemli olduğunu; çünkü bugünün gençlerinin yarının yöneticileri olacağını söyledi.

Öğrencilere seslenen Malkoç, “Gençler zamanı iyi kullanın, hocalarınızın sizlere anlattığıyla yetinmeyin, daha çok çalışın, hayatınızın en rahat dönemindesiniz. Bu dönemi iyi değerlendirip, sermayeyi genişletip, ufkunuzu açarsanız, ileriki yaşamınız çok daha rahat geçer.” dedi.

Konferansta; Vali Mehmet Ali Özkan ve Üniversite Kariyer Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serkan Gündoğdu da bir konuşma yaptı.

Malkoç, Tunceli Valisi Özkan İle Görüştü

Tunceli temasları kapsamında Şeref Malkoç, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan'ı makamında ziyaret etti. Görüşmede Malkoç, kentteki çalışmalara ilişkin Vali Özkan'dan bilgiler aldı. Ziyarette, Cumhuriyet Başsavcısı Enver Eroğlu, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek de hazır bulundu. Vali Özkan Kamu Denetçiliği Kurumunun düzenlediği Tunceli Programından ve ziyaretten duydukları memnuniyetleri dile getirirken sorunların hakça ve dostane yöntemlerle çözümünün toplumsal barışa katkı sağladığını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.