Maltepe'de Alevi evleri işaretlendi

Maltepe'de Alevi evleri işaretlendi

İstanbul Maltepe'de bazı Alevi ailelerin evleri 'ölüm' yazılarak işaretlendi..

Alevilerin yaşadığı 10 ev işaretlenerek kapılarına “Ölüm” yazısı yazıldı. Olayın duyulmasının ardından Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Maltepe Şubesi üyeleri Esenkent’te bir araya gelerek duruma tepki gösterdi.

PSAKD: DÜŞMAN ÜRETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Dernek yetkilileri işaretlemelerle ilgili olarak şu açıklamayı yaptılar; “Komşu ülkelerde bombaların patladığı bir ortamda ülkemiz iç ve dış politika alanında hızla kaosa sürükleniyor. Aleviler, Sünniler, Kürtler, Türkler ve Araplar birbirlerine düşman edilmeye çalışılıyor. Bugün de Esenent Mahallesi’nde Alevi evlerine işaretler koyulmuş ve evlerin duvarlarına ‘ölüm’ yazılmıştır. Deniz Gezmiş , Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin yıl dönümünde karşılaşmış olduğumuz bu çirkin saldırı tesadüf değildir.”

 

EVLERİ İŞARETLEYENLER DE ALEVİ ÇIKMIŞTI

2013 yılının ilk ayında da İstanbul’da alevi evleri işaretlenmiş ve yapılan operasyonlar sonrası yakalanan kişilerin kimlikleri emniyeti de şaşırtmıştı. Yakalanan kişilerden ikisinin Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyesi, diğer birinin ise DHKP-C üyesi oldukları belirlenmişti.

30 Aralık'ta Eyüp Gültepe Mahallesinde yaşanan Alevi evlerinin işaretlenmesi olayında da, Emniyet güçleri evleri işaretlenenlerin tamamının Alevi olduğunu tespit etmiş işaretlemeyi yapanın Alevileri bilen biri olduğu değerlendirmesi, 31 Aralık'ta gelen bir ihbarla doğrulanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.