Başkan dahil 10 kişi gözaltında

Başkan dahil 10 kişi gözaltında

Daha önce yapılan bazı tespitler sonucu ortaya çıkan ihale usulsüzlüğü iddiaları kapsamında Maltepe Belediye Başkanlığı'na dönük operasyon başlatıldı. Mali polisin yürüttüğü çalışmada belediyedeki bilgisayar kayıtları ve belgelere el konuldu.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada 2010 yılı Aralık ayında başlatılan araştırmada belediyedeki bazı evraklar alınarak incelenmiş ve iddiaların araştırılması için ilgili ihaleler mercek altına alınmıştı.
     
Konuyla ilgili bu sabah başlatılan çalışmada kapsamında mali polis, belediye başkanlığı ve bağlı binalarda arama yaptı. Polis bazı belge ve bilgisayarlara el koydu. İhale yolsuzluğu iddialarının araştırıldığı ve daha önce adliyeye ulaşan konuların da inceleme kapsamında olduğu öğrenildi.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin'in de aralarında bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, belediyeye yönelik müfettişlerin yaptığı inceleme kapsamında, Belediye Başkanı Zengin ile belediye başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı.

Zengin ve beraberindekiler, Kartal Adliyesi'ne sevk edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.