Mandela ve Talabani'yi Öcalan'la eş tuttu

Mandela ve Talabani'yi Öcalan'la eş tuttu

BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna Belediye başkanı Ayşe Gökkan ile birlikte Öcalan için düzenlenen protestoda Mandela ve Talabani'ye verilen hakların Öcalan'a da verilmesini istedi.

BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna ile Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın da aralarında bulunduğu bir grup partili, Nusaybin'de protesto gösterisi yapmak istedi. Bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişini protesto etmek isteyen BDP'lilerin izinsiz eyleminde çıkan olaylarda 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Nusaybin ilçe binası önünde toplanan az sayıdaki partili, BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna ve Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'la Demokrasi Parkı'na yürümek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine grup Barış Parkı önündeki Lozan Caddesi'nde bir basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan BDP'li Ayna, 15 Şubat komplosunu protesto ettiklerini, sadece kınamadıklarını aynı zamanda kabul de etmeyeceklerini söyledi. Ayna, dün terörist denilen Mandella'nın Güney Afrika Cumhurbaşkanı, Celal Talabani'nin Irak’ta Cumhurbaşkanı olduğunu belirterek, "Bugün de Kürt halkı için lider olan, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin önderliğini yapan Sayın Abdullah Öcalan bu barış sürecinde özgür bırakılarak diyaloglar biran önce müzakereye dönüştürülerek, bir an önce barış konusunda el ele tutuşma gerçekleşmelidir. Tüm dünya halkları için geçerli olan artık Kürt halkı için de geçerli olmalıdır." dedi. Ayna'nın konuşmasından sonra grup BDP ilçe binasına geri döndü.

Bu sırada ara sokaklara dağılan bir grup izinsiz gösteri yaptı. Şirin Bulvarı, Sakarya Caddesi, 27 Mayıs Caddesi ve Demir yolunda Polis ekiplerine taş ve havai fişeklerle saldıran gruplara polis göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale etti. Gösterilerde 3 kişini gözaltına alındığı öğrenilirken ilçede yer yer olaylar devam ediyor. Polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :